"Nezisková" EU humanita se vůči Donbasu koná až na politický rozkaz

Jeden ruský "fiktivní" konvoj, jak nazvali humanitární pomoc Moskvy východní Ukrajině včera v našem celonárodně placeném "veřejnoprávním" televizním médiu a roztržený pytel plný českých neziskovek, které najednou, úplně z ničeho nic chtějí pomáhat Ukrajincům přežít občanskou válku. Který bruselský propagandista nebo politruk hasí průšvih?

Na serveru tyden.cz se začal angažovat Člověk v tísni, na aktualne.cz zase nezisková Adra.

Obě dvě "neziskovky", které jsou těžce poplatné politické moci a benevolentnosti, ze všeho nejdříve pohaněly pomoc ruskou.

Prý takhle se tedy humanitní činnost v žádném případě nedělá!

Je totiž potřeba dodržovat všechny mezinárodní úmluvy a splnit všechny byrokratická nařízení.

A pak teprve je možné vyrazit humanitárně pomáhat těm, kteří umírají právě kvůli těm, kteří vám tu humanitární činnost mají byrokraticky povolit.

Když jsou degenerovaní představitelé moci, jsou denerovaní i byrokraté, je degenerovaný systém vnitrostátní i mezinárodní a degenerovaní jsou pak i ti, kteří v tomto systému žijí.

To, že organizace Člověk v tísni nebo i ta Adra začaly publikovat tragické a srdceryvné příběhy z Doněcku a okolí, to že doposud plnily politické zadání bobříka mlčení a nečinnosti, už toto její představitele a pracovníky degradovalo na úroveň poslušných loutek poplatných evropskému režimu.

Evropští politici i politici jednotlivých států humanitární pomoc na Donbase nepodporují. 

Je možné si myslet, že i ji přímo zakazují.

A pokud ruský "fiktivní" konvoj s humanitární pomocí donutil naše západní demokratické nestranné neziskové organizace konat, není možné si myslet, že případná pomoc neskončí v Kyjevě u nacionalistů z pravého sektoru nebo u různých majitelů oligarchických batalionů.

Jediná pomoc, kterou můžeme my ze Západu poskytnout, je neustálé požadování okamžitého zastavení vraždění a bombardování měst kyjevskými vojenskými svazky a jejich stažení z Donbasu.

Rusové totiž, na rozdíl od Evropanů, mohou své vládě v humanitární činnosti věřit. A nejen v humanitární.

Já té své, bohužel, ani náhodou. V ničem....

Autor: Petr Fojtík | čtvrtek 14.8.2014 8:22 | karma článku: 39,42 | přečteno: 4247x