Neskutečné, majitel ubytovny v Mlékojedech opravdu obviněn !

Jsem v šoku ! Před pár dny jsem v reakci na článek o majiteli ubytovny v Mlékojedech, který odjel třeba zachraňovat své nejbližší před povodněmi, použil takový slabý černý humor. Napsal jsem, že majitel ubytovny nepomohl ubytovaným a nechal je v ubytovně napospas sobě samým. Upozorňuji, že se jednalo o dospělé jedince s početnými rodinami. Včetně dětí.

Nějak jsem nemohl selským rozumem pochopit, že všichni ubytovaní zůstali na ubytovně i přes jisté výzvy k opuštění a čekali až pro ně někdo dorazí. Až jim přiveze jídlo, dokonce i toaletní papír.

Neschopni vzít děti za ruce a odejít. Vzít malé děti do náručí a opustit ubytovnu. Nepochopitelné.

A dnes se dozvídám, že policie opravdu tohoto majitele ubytovny obvinila z neposkytnutí pomoci. Prý jednoduše odjel a nechal je tam. Zamkl dveře ? Zabednil okna ? Svázal dospělé k sobě ? Ne, odjel od dospělých lidí, netušil, že budou na něj čekat, až se vrátí.... Teď mu hrozí až tři roky vězení.

Copak je majitel činžáku zodpovědný za evakuaci nájemníků ? Pokud má vyvěšený únikový systém ve veřejných prostorách, kdo mu nařizuje, aby nasazoval svůj život při zachraňování lidí, kteří tupě čekají, až za ně někdo situaci vyřeší ? Copak je profesionální hasič ? Co by pak ten starosta Mlékojed, co si tak stěžoval, řekl jeho manželce a dětem ? Že zemřel hrdinně při zachraňování dospělých, zdravím kypících občanů ?

Děkuji pěkně. Ten svět se ale opravdu v prdel obrací.

 

 

Autor: Petr Fojtík | středa 12.6.2013 19:50 | karma článku: 38,81 | přečteno: 2626x