Nechci ze svých daní platit "experta" Šíra.Už jen za ten blitzkrieg

Tento svůj požadavek bych rád směřoval na ministra školství Chládka. Platit takovéto "experty" z daní mi připadá jako velmi zbytečný přepych. Ušetřené finance bych raději použil na povinný kurz sebeobrany pro vychovatele v pasťácích. Určitě by ty prachy byly smysluplněji využité.

Pokud se nechá univerzitní pedagog najmout soukromými médii pro své zviditelnění a pro podpoření probruselské předvolební propagandy a přitom pobírá plat ze státního rozpočtu, jedná se minimálně o nemorální chování daného jedince.

Přisuzovat ruskému prezidentovi ambice nazvané nacisticky a účelově "blitzkrieg" je to samé, jako by ten samý člověk označil politiku amerického prezidenta Obamy za korupční a lobbistickou pro zájmy amerických zbrojařských firem. A spojil to například s mírumilovným vyvražděním původního amerického obyvatelstva...

Neustálé spojování dnešní krize na Ukrajině s druhou světovou válkou je největší propagandou, která kdy mohla být použita. Jedná se o takový nesmysl, že normálně uvažující a trochu v dějepise studovaný člověk by se měl mít na velkém pozoru. Zde je uměle vyvolána asociace strachu z opakování zvěrstev druhé světové války. Nic víc.

Nehledě na to, že tento "expert" Šír v rozhovoru pro iDnes vůbec nepochopil závěry Ženevské konference. Jako politolog vůbec nepochopil hlavní důvod toho, proč se v Ženevě politici Západu i Východu sešli.

Vůbec nebere v potaz možnost, že si všichni zúčastnění vytvářeli pouze "alibi"!

Oni se domluvili, že veškerý ten bordel, co dnes na Ukrajině je, nechají už jen Ukrajincům. Že už se nebudou angažovat.

A všichni si v klidu počkají. Až to na Ukrajině rupne totálně. Morálně i hospodářsky.

"Nějaký blitzkrieg by panu Putinovi mohl zvednout rating"

Tato česko - německo - anglická věta je největší blbostí, kterou jsem v posledních měsících ukrajinské krize slyšel. O zvýšení ratingu válkou se totiž snažili v posledních desetiletích pouze Američané. A někdy i loupežníci Bruselští. To když si neodpustili nějaké to občasné demokratické a humanitární bombardování.

Jestli jim to ale přineslo vyšší rating, o tom se dá docela dost pochybovat.

Nicméně, s "expertem" Šírem zde polemiku vést nehodlám. Nejsem ochoten přijmout fakt, že k vymývání mozků a strašení lidí "Hitlerem" se už propůjčují i akademici.

Já tedy pouze požaduji po jeho nadřízených, aby z jeho konání vyvodili patřičné důsledky.

Pořád se jedná o školu. Která se tak honosí všemožnými akademickými přívlastky.

To je vše. 

Autor: Petr Fojtík | sobota 19.4.2014 19:43 | karma článku: 29,32 | přečteno: 1450x