Kdybych věděl,že jde "jen" o ropu, plyn a vodu,tak jsem se nevášnil

Co že to kdysi řekl Stalin? Že lidí je jak s...ek? Že důležitější je postavit se na správnou stranu konfliktu? Lidi, mě to došlo! Stačilo, když mi jeden diskutér napsal, cituji. "Jste jistě dobrý člověk. Jen trochu důvěřivý"....

On to ten pán myslel ve vztahu k Rusku, nicméně mě došlo, že má, především s tou důvěřivostí, velkou pravdu.

A tak jsem si našel starší článek na serveru National Geografic, který popisoval prastaré ohromné jezero pod Lybií. Popisuje, jak diktátor Kadáffí v desetiletích před svojí smrtí investoval desítky miliard dolarů do zpřístupnění tohoto ohromného rezervoáru pitné vody.

Prý tam je zásoba pro celý sever Afriky tak na tři sta let....

Nálety NATO dokonale rozbombardovaly a zničily vše, co již fungovalo. Městské vodovody i hlavní potrubí.

Což je docela "logické", protože stabilní sever Afriky s dostatkem ropy a ještě ke všemu s přebytky krásně pitné vody, to by vytvářelo na dnešní civilizovaný západní svět moc velký tlak.

V Sýrii, především na severovýchodě, v oblastech, kde dnes podle USA leží hlavní město islamistů, jsou zase prozměnu k dispozici nová, obrovská naleziště ropy.

Je pochopitelné, že Saudské Arábii, Kataru a dalším dnešním ropným gigantům se tyto naleziště dnes funkční zrovna moc nehodí. Copak by to asi udělalo s cenou jednoho barelu?

V Libyi to tedy odnášejí statisíce civilistů. V Sýrii taktéž. O Iráku, kde tato praxe je už Washingtonem zavedena několik let, už ani nemá cenu mluvit.

A co Izrael a Gaza? Nejde "jen" o obrovská naleziště zemního plynu ve východním šelfu Středozemního moře?

Táhnou se od Kypru a prý největší zásoby se nacházejí zrovna u pobřeží Gazy.

Není možné vynechat ani východní Ukrajinu.

Průzkumy zdrojů břidličného plynu ukázaly, že zatímco v oblasti Charkova se geologové, co se týká kapacit, tak trochu zmýlili, v donbaské pánvi je plynu na možná stovky let.

To už stojí za to změnit za použití Gradů ráz krajiny nebo snad ne? Pak na "obnovu" bude možná stačit i ta půlmiliarda euro, co přivezla Porošenkovi do Kyjeva Merkelová.

Jen ten Putin se "trochu" zbláznil a začal kazit dobře rozjeté akce. Vždy si najde za kamarády ty, kteří jsou u ostatních na černé listině.

Jenže, je to dost nehumánní říci takhle natvrdo, ono pak zase umře mnohem více lidí.....

V těch oblastech, o které jde.

Takže dnes jde asi především o to, že o vodu, ropu a plyn bojují i obrovská Čína, lidnatá Indie, rozsáhlá Brazílie i vzácnými rudami překypující Jihoafrická republika.

Moc kohoutů na malém dvorku.

Sedm miliard lidí, kdy docela velké procento je pravděpodobně "zbytečných"....

A tak budou muset miliony lidí umírat stále a stále.

Ti, co mají šanci přežít, ti budou zahlceni multikulturním nebezpečím, ruskými humanitárními konvoji, sarinem v Sýrii, podřezáváním novinářů v Levantě, kmenovou válkou v Lybii, ebolou ve střední Africe a spoustou dalších "veledůležitých" lokálních incidentů.

Přitom nám vlastně naši politici prokazují velké dobro.

Nechají nás ještě "žít".

Někdo přece tu stále dražší vodu, ropu a zemní plyn kupovat musí, ne?

Jezídi, kmeny v Sýrii ani donbaští Ukrajinci to nebudou..... 

Autor: Petr Fojtík | neděle 24.8.2014 7:20 | karma článku: 37,84 | přečteno: 2097x