Jak si představuje Kyjev "příměří".

V Kyjevě proběhla k otázce příměří televizní debata. Mluvčí ukrajinské armády vysvětlil, co si představuje ukrajinské velení pod slovem "příměří"....

- BYLA ZASTAVENA PALBA což NEZNAMENÁ PŘIMĚŘÍ

- uděláme průzkum sil nepřítele , zjistíme přesné složení jeho jednotek, které přišly na naše území, počty lidí a techniky a složení jeho výzbroje

-dovyzbrojíme a doplníme vlastní jednotky, přeskupíme se, vyměníme zajatce

-identifikujeme zabité, a poskytneme zraněním nutné ošetření

Co říkají svodky domoobrany z pátku 5.9.2014 večer?

“18:10 V Gvardejke (Doneck) houká siréna GO, Ukrajinci ostřelují těžkým dělostřelectvem. V oblasti dolu 88 se zvedá černý kouř.
18:35 Pokračuje intenzivní ostřelování Makejevky a Doněcku, zásahy v oblasti dolu Okťjabrskij, na okraji Petrovky a železnice (v oblasti kouř). Pokračují v činnosti sirény GO. Nacisté vedou dělostřeleckou palbu z oblasti Volnovachy raketomety velkého kalibru.
19:05 Kyjevští nacisté pokračují v ostřelování Doněcka (Budenovka, Petrovskij).
19:20 V oblasti Makejevky opět došlo k výbuchu.
20:00 Pokračuje ostřelování měst Novorossii nacistickým dělostřelectvem. Údery byly vedeny na Jasinovku a Červono-Gvardějke. Probíhá soustřeďování nacistických jednotek v oblasti Volnovachy. 20:40 V Gorlovce je dosud slyšet kanonáda”

A co říká na "příměří" Pravý Sektor?

“On (Poroshenko) nás dosud nelegalizoval. Pokud chtějí, abychom plnili jejich rozkazy, ať nás nejprve legalizují. A pokud nemáme žádný oficiální status, jsme se de jure nelegální ozbrojené skupiny (ilegální vojenské formace), obyčejná banda a můžeme si dělat, co chceme”. 

Tolik zprávy z posledního dění z Donbasu po vyhlášení klidu zbraní, které jsem převzal ze serveru vlkovobloguje. 

Tyto zprávy velmi korespondují s informacemi, které vysílá např. slovenská TA3.

Je skoro jisté, že na Ukrajině existuje hodně zájmových uskupení, které si mír na Donbase v žádném případě nepřejí. Asi Rusko....

Na závěr jen malý dodatek k mému mazání článků. Články mažu především kvůli osobním atakům "diskutérů".  Kteří ze vzteku, že porovnávám oficiální zpravodajství s alternativními zdroji informací, využívají diskuze pouze k nařčením z kolaborování či k "inteligentním" radám o léčení nebo k jízlivým a zesměšňujícím informacím o změně názvu článku či podobně. O "vypůjčování" mé vlastní fotografie k vlastnímu zesměšňujícímu blogu a následnému stálému napadání ani nemluvě. Bohužel se díky své povaze, kdy jsem si toto nenechal líbit, nemohu bránit diskuzí či alespoň smazáním nevhodného příspěvku v diskuzi. Nicméně i tuto situaci je možné brát jako účelově vytvořenou. (a pro sledovače pana Mudru : nic k tématu článku nemáte, ale změny názvu článku si zapisujete...tak o čem ta diskuze je, když ne pouze o zesměšňování autora. Jinak s nadpisem si mohu dělat, co chci, je to můj článek)

V životě by mě nenapadlo, že zveřejňování informací z druhé strany konfliktu a různonázorovost bude brána jako prezentace nepravdivých a neověřených informací a tedy i jako porušování kodexu blogera.

Vždyť to tady už bylo! A znovu se historie opakuje...

PS : Pane Béreši, už jsem Vám několikráte napsal, že mi Vás je jako manipulátora lidmi docela líto. Nemusíte se svými diskuzními "příspěvky" předvádět dále... a k panu Nádvorníkovi jen, že lež je to, co předvádíte speciálně Vy. Při Vašem vzdělání byste mohl znát význam tohoto slova. Ale Vy ne...Vy to slovo používáte tak, jako kdybyste byl někdy politikem. Nebo manipulátorem.

Autor: Petr Fojtík | neděle 7.9.2014 10:39 | karma článku: 33,90 | přečteno: 1531x