Jak se řekne po zaorálkovsku "s tou Ukrajinou jsme to přepískli"..

Něco okecat se dá všelijak. Třeba i tolika slovy, že z toho pak jde jednomu hlava kolem. A okecávání, to našemu mistru diplomacie Zaorálkovi jde moc a moc dobře. Místo aby na dnešní konferenci na Pražském hradě sdělil jednou větou, že evropští politici přípravy Ukrajiny na vstup do EU podcenili, že vůbec nevěděli, co může nastat, prostě a jednoduše, že pokakali, co mohli, tak ukázal, že se to dá říci i jinak. Tak aby to vypadalo, že zasáhla v ovlivňování majdanských událostí nějaká neznámá vyšší moc....

Požadavky EU na reformy spojené s asociačními dohodami podle ministra spustil v těchto zemích transformační procesy, které vyžadují až desetinásobek prostředků, než je EU ochotná vynaložit. "Když spouštíme takové zásadní společenské změny, měli bychom mít kalkulaci sociálních a ekonomických dopadů na ty země. A ty jsme moc neměli," soudí Zaorálek." Tohle mechanické používání stejných principů, jako je třeba asociační dohoda, tady podle mě začaly ty problémy. Tady jsme začali předbíhat do velmi vzdálené budoucnosti a mysleli jsme si, že vystačíme s těmi starými postupy," dodal.

No, kdybych teď spadl do předvolební Evropy odněkud z Marsu, tak bych mu za tato slova i za tu úžasnou "sebereflexi" snad dokonce i zatleskal.

A hned bych běžel volit ty správné "odborníky". Kteří jen, chudáci z Bruselu, zvolili pouze "tak trochu nešťastný" postarší postup.

Však ti mrtví na Ukrajině za to stojí, ne? Za takovéhle "diplomatické" přehmaty a následné kecy...

Mně ale ta Zaorálkova vše vysvětlující slova říkají ještě něco jiného. Mnohem důležitějšího a vážnějšího.

A to, že Evropská Unie škodí lidem. Její politika totiž nic dobrého nepřináší. Právě naopak.

Ona zabíjí.

Autor: Petr Fojtík | čtvrtek 24.4.2014 12:55 | karma článku: 39,47 | přečteno: 2667x