Invalida si pěkně popoběhne, pokud mu místo obsadí poslanec

Dva milióny exekucí české poslance rozhodit nedokážou. Dvě odtažená auta poslanců, kteří zaparkují na rezidentních parkovacích místech, která jim nepatří, dokáží takového poslance Laudáta z TOP09 rozpálit doběla. Tím, že nějakému Humlovi z ČSSD nebo lidovci Podivínskému byly odtaženy automobily z parkování, které si draze platí v centru Prahy někdo úplně jiný, došlo k závážnému  narušení výkonu poslaneckého nebo senátorského mandátu. Fakticky jim prý bylo znemožněno zúčastnit se důležitých politických jednání.  

A já si myslím, že takto se chovají jen arogantní sobci a egoisté. Z takového jednání přímo tryská nadutost, nadřazenost a velikášský pocit vlastní "důležitosti".

V dubnu byla odtažena dvě auta poslanců a v květnu už mají připravený pozměňovací návrh zákona. A v červnu ho chtějí projednávat.

Kosmická rychlost, která vůbec neodpovídá zažitému, i několik let trvajícímu, uvádění jiných zákonů do praxe.

Podle pozměňovacího návrhu by policisté nemohli nechat odtáhnout vozidlo, pokud by bylo viditelně označené jako vozidlo osoby požívající výsad a imunit podle zákona nebo mezinárodních smluv...pokud by tedy nepřekáželo provozu (ano, také by ho mohl zákono"dárce" zaparkovat například uprostřed rušné křižovatky)

Milý poslanec nadčlověk by tedy podle TOP09 mohl klidně zaparkovat úplně všude, kde by se mu jen zamanulo. Bez problémů například na místě vyhraženém pro invalidy. A pak si z nějakého vozíčkáře dělat akorát tak prču.

Jak je vidět, předčasné volby by se mohly konat dvakrát do roka a je úplně jedno, kdo ty volby vyhraje.

Do pár měsíců se ze zvoleného zákonodárce stane úplně stejný morální chudák jako ten, který zabíral tu sedačku ve sněmovně před ním.

Je to demokracie, když si zvolíte svého zástupce, a on vám pak kálí na hlavu?

Aristoteles nazýval zvrhlou formu demokracie ochlokracií.

Možná, že to je mnohem příznačnější pojmenování...

Autor: Petr Fojtík | pátek 23.5.2014 2:12 | karma článku: 41,30 | přečteno: 2738x