Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Hezký večer.

Stále se v článcích a tak dále opakuje slovo demokracie. Demokracie. Troška zamyšlení.

Vývoj lidských společností od opice:

1) prvobytně pospolná společnost: společnost, která ještě "bojovala " s přírodou. Spolupráce všech členů tlupy byla nutná, jinak by tlupa nepřežila. Ale zde se ukázaly jedinci ženy, které uměly rychleji přežvykovat kůži, čímž ji měli více a mohli rozdávat. Začal výměnný obchod a tím i dumání, jak co nejlépe zbohatnout na úkor druhých.

2) Otrokářská společnost. Zde bylo " jak zbohatnout" na úkor druhých propracováno, ale mělo vysoké režijní náklady. Majitel otroka se musel o něj starat, krmit ho, dát mu slámu na přespání, pokud chtěl aby mu déle vydržel. 

3) Nevolnictví. To vyřešilo problém vysokých režijních nákladů. Udržovat nevolníka nestálo ani škebli, by naopak přinášelo jen zisky.Vysoké. 4) Počátek kapitalismu ( konec 18 století a  počátek 19 století).Ejhle. Najednou rozmach strojírenství,počátek manufaktur. To vynášelo větší zisky. Překážka nevolnictví. A tak feudál zrušil nevolnictví, aby se lidé stěhovali.  5) Demokracie. Bída přinášela sociální bouře. Sociální bouře snižovaly zisky. Lidé neměli co ztratit a tak se nebáli "dostat obuškem" či kulky v zádech.A tak nastoupila demokracie. Daly se nějaká občanská práva, vnutil se komerční život a náhle člověk měl co ztratit. A pro zisky nastaly zlaté časy.Zlaté časy pro banky, zlaté časy pro jednotlivce. Ovšem v některých zemích se i tak lidé bouří..... Uvidíme, co vznikne poté.....

1 0
možnosti
JF(

Být panem Krásou, určitě bych to tak nenechal!!

0 0
možnosti
Foto

Ano je to pořád demokracie. I hlupci totiž mají v demokracii volební právo a je to dobře. Aspoň si pak hlupci za svůj hlas přijdou taky na své.

0 0
možnosti
PR

P54a96v25e28l 72R96y61m72e62š

23. 5. 2014 11:43

Nechápu jak mohli poslanci schválit zákon, který teď sami nechtějí dodržovat a proto si ho chtějí upravit, aby měli výjimku. Vždyť ten zákon určitě připomínkoval dopravní expert pan Huml.

5 0
možnosti
JF

J72a64n 57F90r94o19l74í32k

23. 5. 2014 15:10

Možná byl i autorem, stejně jako vymyslel zpoplatnění využití nevypovídat proti sobě a své rodině.

1 0
možnosti
Foto

Co chcete kolego 8-ood Laudáta přeběhlíka z ODS a velice neschopného poslance mezi méně neschop.poslanci...máte mou karmu[>-]EU

1 0
možnosti
Foto

Já bych jim ty auta sebral, protože je nepotřebují k výkonu funkce. K tomu stačí pár prstů na nějaké ruce ke stisknutí hlasovacího tlačítka, což by konečně také mohli dělat z domova.

Vážně, nemyslím si, že se člověk změní tím, že se stane poslancem. Jen objeví kouzlo moci. Projeví se jen to, co v občanském životě zůstává ostatním skryto. Vždyť z kterých lidí se tato společnost sestává? Z jiných?

6 0
možnosti
JC

Naprostý souhlas - auto k výkonu funkce poslanec NEPOTŘEBUJE. Není součástí moci výkonné, leč legislativní, a ta se realisuje debatou a hlasováním.

0 0
možnosti
Foto

Fakt tam mají v návrhu, že smí beztrestně parkovat i na vyhrazených parkovacích místech pro osoby ZTP?:)

0 0
možnosti
PF

psali, že jedinou vyjímkou by mělo být, když by zaparkované auto překáželo v provozu..jinak, pokud bude viditelně označené, že je auto poslancovo, tak že se ho policisté nesmí dotýkat. A víš, jak to v Čechách chodí. Co není výslovně zakázáno, to se dělá...;-)

4 0
možnosti
AK

Ano, tato věc mě přesvědčila, že žádná ze současných parlamentních stran (jak jde o prebendy, najde se rychle shoda napříč politickým spektrem) v současných volbách můj hlas opět nedostane.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x