Další sankce odloženy,teď jen splnit podepsané požadavky Novoruska

Tak asi konečně se vše vyvíjí, tak jak to začalo po svržení demokraticky zvoleného prezidenta Ukrajiny Janukovyče. Evropská Unie si zachovala "tvář" a další  sankce proti Moskvě "prozatím" odložila. Tvrdí to Český rozhlas. Stejně teď budou v médiích politici a všelijací politologové, ukrajinisté a reportéři tvrdit, že Rusko je díky předcházejícím sankcím na kolenou a těsně před ekonomickým i politickým kolapsem, ale to je úplně šumák, kdo si jak bude potřebovat zachovat čisté svědomí. Důležitější bude nyní splnit požadavky představitelů Novoruska a jeho obyvatel.

Zde jsou, podle mne tři nejdůležitější body, na které Kyjev prostřednictvím vyjednavače Kučmy kývl a podepsal :

3- zajistit decentralizaci výkonu  moci přijetím  ukrajinského zákona  ” O dočasném režimu systému místní samosprávy v odděleních  rajonech Doněcké a  Luganské oblasti /zákon  o zvláštním statutu/

9-  umožnit konání  předčasných voleb v  souladu se zákonem ” O dočasném systému místní samosprávy v oddělených rajonech Doněcké a  Luganské oblasti /zákon o zvláštním statutu/

10-vyvedení nezákonných  vojenských skupin  a jejich  výzbroje  a bojovníků a žoldnéřů  z území Ukrajiny

Na to, že se západní média ohání zfalšovanými květnovými referendy a odporem obyvatel jihovýchodní Ukrajiny k separatistům, je bod 9 vcelku zarážející.

Kde berou ti představitelé fiktivních Doněckých a Luhanských republik takovou jistotu úspěchu? Že by bylo vše trochu jinak než tvrdí majdanisté na Staromáku ve svých celosvětově uznávaných peticích?

I bod deset vyznívá pro západní protirusky štvavá média vcelku ironicky. On chce Zacharčenko a spol odchod ruských vojsk z Donbasu? Nebo se spíše chce zbavit nacionalistických oligarchických komand terorizujících Donbas pod vlajkou Kyjeva? 

Důkazem je tvrzení zástupců batalionu Azov (pro pana Bártu Zdendu doplňuji, že to jsou ti s vlčí runou na klopách) : 

“On (Poroshenko) nás dosud nelegalizoval. Pokud chtějí, abychom plnili jejich rozkazy, ať nás nejprve legalizují. A pokud nemáme žádný oficiální status, jsme de jure nelegální ozbrojené skupiny (ilegální vojenské formace), obyčejná banda a můžeme si dělat, co chceme”. 

Organizace Pravý Sektor a UNA-UNSO by co nejrychleji měly být prohlášeny za teroristické!

Jejich vedení a představitele by měla státní moc ihned zadržet a obvinit z rozpoutání občanské války.

Porošenko s Jaceňúkem by neprodleně měli nařídit vyšetřování kyjevského vraždění nejen demonstrantů, ale i policistů a příslušníků pořádkových sil.A nezapomenout ani na upálené v Oděse.

Jen tak si mohou někteří představitelé kyjevské vlády ještě trochu zachovat tvář. Nebo možná docílit nižších trestů u mezinárodního soudu pro zločiny proti lidskosti.

Tyto kroky by měl Brusel tvrdě po Kyjevu vyžadovat.

Jinak bude mít západní politika v budoucnu u stále se zvyšujícího procenta obyvatel Evropy a svých voličů větší a větší problém.

Ale oni to ti Zaorálkové a spo. určitě moc dobře vědí. 

PS : Zdendo Bárto, rád bych si do jednoho blogerského projektu půjčil Vaši fotografii. Mohu? Prosím o co nejrychlejší odpověď. Než zapomenu pointu...

Autor: Petr Fojtík | pondělí 8.9.2014 12:13 | karma článku: 33,57 | přečteno: 1305x