Ani Zeman si přítomností ruských vojáků na Ukrajině není jistý

"Myslím, že pokud by se prokázalo, že jde skutečně o ruskou invazi, a toto podezření sílí každým zvyšujícím se počtem údajných ruských vojáků na Ukrajině, pak by samozřejmě byla na místě tvrdší opatření," řekl Zeman.

Takže by se stále mělo vycházet z toho, že žádní, Moskvou oficiálně vyslaní vojáci na Ukrajině neoperují. Konec rozumování a hysterie.

Ruský prezident Putin také řekl svým mladým sympatizantům, že doufá, že si nikdo nebude chtít začít válku s jadernou mocností, kterou Rusko bezesporu je.

Někdo to bere jako vyhrožování, já v tom vidím pokus o uklidnění mladých Rusů, kteří ho poslouchali a aplaudovali mu. Že Rusko nikdo v dohledné době vojensky nenapadne. Nic víc a nic míň.

Dozvěděl jsem se také, že je nutné vyhlásit Rusku studenou válku a ihned přestat od Moskvy odebírat zemní plyn a ropu.

Tak to jsem tvrdil už dávno. Proti takovýmto pořádným sankcím, pokud jsme si jisti, že Rusko je náš největší nepřítel, nemám vůbec nic. Jen doufám, že tyto sankce zajistí konec občanské války na Ukrajině a ukončení genocidy vlastního obyvatelstva.

Nicméně podle sporých informací ze stávajícího vývoje situace "protiteroristické" operace je možné míti spíše jiné obavy.

A to obavy z rostoucí nervozity Kyjeva a jeho stále tvrdších a tvrdších požadavků na vojenskou pomoc od Evropské Unie.

Měli bychom se zabývat, co spíše provede Kyjev a jeho vojska a soukromé bataliony, když ta pomoc bude odmítnuta.

Moc optimistické informace nepřichází ani nově z Iránu. Od prezidenta Ruháního na adresu USA. Nápadně připomínají rétoriku předáků islámského státu jednotek ISIL.

Egypt nově žádá světové společenství a především Evropskou Unii o pomoc s řešením lybijské občanské války. Která nabírá stále více na intenzitě.

Ve Velké Británii cítí možnost interních nepokojů a vyhlašují vyšší a vyšší stupně teroristického ohrožení.

Ono 50 milionů muslimů v Evropě je v případě studené války s Ruskem a snížení úrovně obyvatel Evropy přímo časovanou bombou.

Nevím, jestli ta ruská atomovka je nebezpečnější.

Dá se tedy říci, že Evropa se během dvou let dostala do obklíčení krvavými konflikty.

Zabývat se proto dnes sankcemi na dovoz luxusních kabelek do Ruska v tomto světle připadá poněkud malicherné.  

Tak uvidíme, co na to Barroso a spol.

Ale asi nic moc, když i český premiér Sobotka řekne před summitem, že by rád věděl, jaká je celková strategie EU vůči ukrajinské krizi.....

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fojtík | sobota 30.8.2014 15:20 | karma článku: 33,32 | přečteno: 3568x