Obrázky z Kačerova

Kačerov jsem poprvé navštívila v roce 2016, a z této první návštěvy budou také mé snímky. Podruhé jsem jím pouze projížděla, a to loni, cestou do nedaleké Rampuše.

Kačerov, součást obce Zdobnice, se poprvé připomíná už v roce 1562. Dominantou osady je kamenný klasicistní kostel sv. Kateřiny, zbudovaný v letech 1796 - 1798, na místě dřívějšího dřevěného kostela, který vyhořel roku 1794 po zásahu blesku.

Kačerov si v rámci Orlických hor drží jedno prvenství - jako jediný má od roku 2016 vyhlášenou vesnickou památkovou zónu. Na jeho katastru se nachází stejnojmenná přírodní památka a přírodní rezervace, jsou tu také Kačerovské rybníky.

Když jsem tudy v srpnu 2016 procházela, měla jsem dojem, jako by se tu zastavil čas. A není divu...tehdy tu nastálo žili pouze 3 lidé. Myslím, že jsem za celou cestu nepotkala živou duši. Je to krásný kout Orlických hor, tichý a klidný, vhodný k nenáročné procházce.

U nás v Sobkovicích dnes panuje nádherné, slunečné počasí, a tak doufám, že je tomu tak i tam, kde se právě nacházíte. Přeji Vám hezký zbytek neděle a klidný další týden!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Veronika Foglová | neděle 13.2.2022 15:43 | karma článku: 15,77 | přečteno: 275x