Neratov (7)

Spíš bych do nadpisu měla uvést "Bartošovice v Orlických horách - Chráněné dílny Kopeček", aby to lépe odpovídalo tomu, co Vám chci nabídnout v posledním díle neratovského putování.

V naší exkurzi se původně s Kopečkem vůbec nepočítalo, byl to spontánní nápad někdy při chystání se na odjezd. Když jsme přijeli na Kopeček, čekali jsme na kolegy z Králík za společnosti dvou místních kočiček, aby nám to nemuselo být vysvětlováno naněkolikrát, ale protože jsme se nedočkali, jiná kolegyně nás provedla těmito dílnami.

Chráněné dílny Kopeček v sobě zahrnují tkalcovskou, keramickou, tiskařskou, košíkářskou a šicí dílnu. Pod rukama více než třiceti mých kolegů rostou nádherné výrobky, které si buď můžete zakoupit přímo na místě v malém obchodě nebo objednat na dobírku. Je nádherné vidět, že i lidé s postižením mohou s pomocí jiných vytvořit úžasné věci, které jsou jednak praktické, jednak udělají radost.

A to je vše, přátelé. Děkuji Vám za přízeň, za to, že jste to se mnou tak dlouho vydrželi u jednoho tématu. :-) Ale jsem přesvědčena, že Neratov si to plným právem zaslouží.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Veronika Foglová | neděle 4.8.2019 19:18 | karma článku: 15,30 | přečteno: 367x