Rozhovor s Filipem Humlem o spolku Lodivadlo – Boatheatre a stage, která vypadá jako loď

15. října jsme se na Kavčím plácku pod památným stromem Javorem babykou setkali s duchovním otcem spolku  Lodivadlo – Boatheatre. 

 Filip nám povyprávěl o myšlenkách Lodivadla, které vždy směřují k uskutečňování divadelních, hudebních, výtvarných, pohybových a dalších kulturních akcí především s důrazem  na akce pro rodiny s dětmi a mládež, které pomyslně poveze loď na jedné palubě.

Na Kavčím plácku jsme si s ním prohlédli konstrukci Lodě, která vypadá jako stage. Filip nám velmi poutavě vyprávěl o konstrukci lodě a k čemu má sloužit: „Tento nápad vznikl během cest po Skotsku, kde jsou běžně staré lodi využívány. Vytáhnou se na břeh, otočí se dne vzhůru a upraví se tak, že mohou dále sloužit jako obydlí, loděnice, nebo přístřešek. To nás dovedlo k tomu vytvořit rozebíratelnou a tím i mobilní stage ve tvaru lodi otočené dnem vzhůru, která symbolicky nabere pasažéry – umělce a spojí je myšlenkou společné cesty na jedné palubě, kdy každý ke zdárné plavbě přispěje svým umem. Takto otočená a zakotvená loď tak vytvoří klenbu, která vytvoří ideální prostor pro multižánrovou produkci.“

Celý rozhovorem můžete shlédnout zde:

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Fletcher | úterý 22.10.2019 13:39 | karma článku: 7,10 | přečteno: 10451x