Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pro děti i jejich rodiče bude v kinech pásmo "Hurá na pohádky"

Animované pásmo Hurá na pohádky představující celkem pět krátkých animovaných filmů pro malé diváky a jejich rodiče vstoupí do kin 17. října. O den později zahájí dětský festival Malé oči v pražském kině Bio Oko. 

Pětačtyřicetiminutovým pásmem děti provedou dva zábavní a věčně hladoví nejlepší medvědí kamarádi Nedvěd a Miška. Tito hrdinové z připravovaného filmu a večerníčku Mlsné medvědí příběhy režisérek Kateřiny Karhánkové a Alexandry Májové se zde objeví v epizodách Mňamózní svačinka, Hurá na borůvky! a Pozdrav od strýčka.

Režisérka Kateřina Karhánková je podepsaná i pod dalším krátkým příběhem z pásma Hurá na pohádky nazvaným Plody mraků. V pásmu bude také uvedena epizoda Horor ve škole z animovaného seriálu Websterovci o svérázné pavoučí rodince slovenské režisérky Kataríny Kerekesové. Pásmo Hurá na pohádky do kin uvádí distribuční společnost Aerofilms.

Trailer zde: 

Všechny filmy v pásmu zazářily na velkých českých i evropských festivalech. Epizoda Mlsných medvědích příběhů Hurá na borůvky! získala Zlatý střevíček pro nejlepší animovaný film na zlínském Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež, Plody mraků bodovaly na letošním festivalu Berlinale, kde získaly prestižní cenu za nejlepší dětský animovaný film od organizace European Children’s Film Association. Režisérka Katarína Kerekesová získala loni za jednu z epizod seriálu Websterovci slovenskou národní filmovou cenu Slnko v sieti za nejlepší animovaný film.

Příběhy z pásma Hurá na pohádky jsou hravé, dobrodružné, zábavné a koncipované tak, že děti zároveň pobaví i poučí. Například v epizodě Mňamózní svačinka se medvědi Nedvěd a Miška rozhodnou zjistit, co je pravdy na tom, že svačina chutná nejlépe na výletě, v Pozdravu od strýčka zase pochopí, že s turisty a jejich dobrovolným odhazováním batohů se svacˇinami je to trochu jinak, než jim tvrdí jejich strýček z Aljašky. Díky svým šlamastykám, ze kterých se pak pokoušejí vyváznout, tak medvědi objevují, jak funguje příroda, svět a mezilidské vztahy.

Poetické Plody mraků vyprávějí o rozverných tvorech, kteří žijí v norách na mýtině a teprve tajemná oranžová semínka měnící se na chutné svítící plody padající jakoby z nebe donutí nejodvážnějšího z nich, Chlupáče, vypravit se zcela poprvé za hranice svého důvěrně známého území. Epizoda ze slovenského seriálu Websterovci o prvním školním dni, kdy se pavoučí slečna Lili ztratí svému bráškovi při cestě do školy, se zase dotýká tématu zodpovědnosti. „Dětem a jejich rodičům v pásmu Hurá na pohádky nabízíme výběr toho nejlepšího, co u nás v dětské animované tvorbě v poslední době vzniklo, a současně je vybízíme ke společně strávenému času před filmovým plátnem. Je také netypické, že se do kin dostává film, který je svou stopáží přesně vhodný pro nejmenší diváky, takže jsme rádi, že se do toho společně s Aerofilms pouštíme,“ říká Bára Příkaská z produkční společnosti Bionaut.

Pásmo je zároveň pozvánkou na připravovaný celovečerní film a večerníček Mlsné medvědí příběhy, ty budou uvedeny na jaře 2020.  Koproducentem Mlsných medvědích příběhů je Česká televize – kreativní producentka Barbara Johnsonová, irské animační studio Treehouse Republic a jejich vznik podpořil Státní fond kinematografie a evropský program Kreativní Evropa MEDIA.

Společnost Bionaut patří k předním producentským společnostem a na kontě má řadu celovečerních filmů i seriálů, jako například Dáma a král, Svět pod hlavou, Mamon, Pouta či Vendeta, dlouhodobě se věnuje i tvorbě pro děti – Mlsné medvědí příběhy nebo Rosa & Dara a jejich velká dobrodružství. Více na www.bionaut.cz

 

PR a tiskový servis:

Martina Chvojka Reková, martina.rekova@4press.cz, +420 731 573 993
Klára Bobková, klara.bobkova@4press.cz, +420 731 514 462

SYNOPSE

Hurá na pohádky je pásmo krátkých animovaných filmů pro nejmenší diváky a jejich bystré sourozence a zvědavé rodiče. Pásmem vás provedou dva zábavní a věčně hladoví nejlepší medvědí kamarádi Nedvěd a Miška z připravovaného filmu a večerníčkového seriálu Mlsné medvědí příběhy. Ti se v pásmu objeví v epizodách Mňamózní svačinka, Hurá na borůvky! a Pozdrav od strýčka, kde se díky svým bláznivým nápadům dostávají do jedné šlamastyky za druhou. Jedna z jejich režisérek, Kateřina Karhánková, je podepsaná i pod dalším krátkým příběhem Plody mraků o rozverných chlupáčích, kteří se poprvé odváží vstoupit do neznáma. Slovensko pak reprezentuje epizoda ze seriálu Websterovci, ve kterém míří zvídavá pavoučí hrdinka Lily poprvé do školních lavic. Pásmo přináší oceňované filmy, které zazářily na velkých českých i evropských festivalech a patří k tomu nejlepšímu, co v současné česko-slovenské tvorbě vzniklo. Dobrodružné příběhy našich hrdinů vás pobaví a ledacos naučí, takže hurá na pohádky!  

originální název: „Hurá na pohádky“

žánr: animovaný/rodinný

režie: Alexandra Májová, Kateřina Karhánková, Katarína Kerekesová 

hudba: Prokop Holoubek, Jan Richtr (v českém a slovenském znění)

přístupnost: přístupný od 3 let

premiéra: 17. října

Česká republika 2019 | 45 minut | česká verze | DCP, MP4 | 16 : 9 |

Mňamózní svacˇinka

Bionaut Animation, 2019, 7 min
rezˇie Alexandra Ma´jová, Katerˇina Karha´nková
Medvědi se dozví, zˇe svacˇina prý nejle´pe chutná na vy´letě. Prˇipraví si mnˇamo´zní svacˇinu a vydají se na svu°j první vy´let. Okolnosti jim ale neprˇejí a dosta´vají se do jedné sˇlamastiky za druhou. Když už si mysli´, zˇe mají vyhra´no, ukradnou jim svacˇinu divoké kachny, které prona´sledují na nejvysˇsˇí kopec. Až na jeho vrcholu vycˇerpaní medveˇdi zjisti´, proč svacˇina chutná nejle´pe na vy´letě.

Plody mraku°

MasterFilm a FAMU, 2017, 11 min
rezˇie Katerˇina Karha´nková
Poha´dkově ladeˇný poeticky´ film o prˇekona´va´ní hranic a odvaze vstoupit do nezna´ma. Na male´ my´tině obklopené temny´m lesem zˇijí tvorové, jejichž jedinou potravou jsou semi´nka, meˇni´cí se ve svi´ti´cí plody. Zvi´rˇa´tka mají cˇasto hlad, protozˇe semi´nka k nim prˇiletí jen ma´lokdy. Jeden z nich, Chlupa´č, se ale odhodlá vstoupit do lesa.

Hura´ na boru°vky!

Bionaut Animation, 2017, 7 min
rezˇie Alexandra Ma´jová, Katerˇina Karha´nková
Nedveˇd a Misˇka dostanou chuť na boru°vkové knedli´ky a vydají se proto do lesa na boru°vky. Po cestě jsou vsak prˇepadeni za´kerˇnou sˇkytavkou, která jim sbi´ra´ní znacˇně komplikuje a nedarˇí se jim ji zahnat ani teˇmi nejrafinovaneˇjsˇi´mi zpu°soby. Ve chvi´li, kdy už se situace zda´ by´t beznadeˇjná, zafunguje neˇco, s cˇi´m ani jeden nepocˇi´tali.

Horor ve sˇkole

Fool Moon, 2017, 12 min
rezˇie Katarína Kerekesová
Epizoda z nove´ho seria´lu Websterovci. Lili je mlada´ pavoučí slecˇna, která zˇije se svou pocˇetnou rodinou v u´tulné pavoucˇí si´ti. Čeká ji první školní den a do školy ji má doprovodit její starší bratr, který má ale oči jen pro svou spolužačku. Lily se po cestě do školy ztratí, ale díky tomu narazí na svou budoucí nejlepší kamarádku Emu. Vypořádají se se strachem ze sˇkolni´ho strasˇidla a spolecˇně najdou cestu do sˇkoly.

Pozdrav od stry´cˇka

Bionaut Animation, 2019, 7 min
rezˇie Alexandra Ma´jová, Katerˇina Karha´nková
Medveˇdi se dozví, zˇe u stry´cˇka na Aljasˇce lide´ odhazuji´ batohy se svacˇinami, když na neˇ zarˇve. Tak to taky hned zkusí a ono to funguje. Jenzˇe strasˇit male´ deˇti a jejich rodicˇe, to nasˇi medveˇdi nechteˇjí, a tak se radeˇji vra´tí ke svy´m susˇeny´m krˇi´zˇala´m.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Fletcher | úterý 24.9.2019 11:21 | karma článku: 7,48 | přečteno: 7277x
  • Další články autora

Martin Fletcher

MVP února Kooperativa NBL je Rashad Madden

Byl to pro něj výjimečný měsíc. V únoru dotáhl křídelník Rashad Madden basketbalisty NH Ostrava k dokonalé bilanci 3-0, jakou se mohli pochlubit už jen v Nymburce.

8.3.2024 v 15:05 | Karma: 8,18 | Přečteno: 3175x | Diskuse| Sport

Martin Fletcher

Děčín porazil ve čtvrtfinále Louda Auto FINAL 8 Česko-slovenského poháru Komárno 78:67

Obhájce trofeje v Českém poháru, BK ARMEX Děčín, po velkém procitnutí svého top skórera Matěje Svobody, autora 26 bodů, nakonec zvládl dramatickou bitvu druhého čtvrtfinále Louda Auto FINAL 8 Česko-slovenského poháru.

14.2.2024 v 16:45 | Karma: 6,19 | Přečteno: 4139x | Diskuse| Sport

Martin Fletcher

Jižní Supi se věnují skvěle mládežnickému basktebalu

Praha – Basketbal na Praze 15 a 11, proč ne? Možnost hrát tento skvělý kolektivní sport přináší basketbalový klub Jižní Supi mladým nadšencům již od roku 2008. Mládežnický klub má aktuálně registrováno téměř 200 hráčů a hráček.

4.6.2023 v 19:37 | Karma: 10,05 | Přečteno: 3742x | Diskuse| Společnost

Martin Fletcher

Nejlepší tribute Depeche Mode poprvé v Praze!

Praha - Druhý pátek v květnu přivítá pražské umělecké centrum MeetFactory nejlepší tribute projekt skupiny Depeche Mode a to Forced to Mode.

24.4.2023 v 13:59 | Karma: 10,09 | Přečteno: 5820x | Diskuse| Kultura

Martin Fletcher

Rozhovor s mistrem světa v hodu diskem s Kristjanem Čehem

Nedávno proběhlý atletický mítink Rieter je rozhodně nejvýznamnější sportovní akcí v Ústí nad Orlicí.

8.9.2022 v 15:11 | Karma: 7,87 | Přečteno: 6772x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Zelenskyj po odhalení ruských agentů odvolal šéfa bezpečnostního úřadu

10. května 2024  10:08

Sledujeme online Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal ve čtvrtek z funkce šéfa státního bezpečnostního...

Nestačilo ani 14 hodin boje o možnost volit poštou, slovo si vzal Okamura

10. května 2024  5:43,  aktualizováno  9:57

Přímý přenos Parlamentní bitva o korespondenční volbu pokračuje i v pátek. Ani 14 hodin jednání ve čtvrtek totiž...

Traktorista nezvládl projet zatáčku, proboural se zdí rodinného domu

10. května 2024  9:39

Traktor narazil ve čtvrtek odpoledne do rodinného domu v Libštátu na Semilsku a prorazil jeho zeď....

V podezřelých časopisech publikoval i Havlíček. Nejsou predátorské, hájí se

10. května 2024  8:54,  aktualizováno  9:29

Místopředseda opozičního hnutí ANO Karel Havlíček zveřejňoval vědecké články v podezřelých...

  • Počet článků 190
  • Celková karma 7,19
  • Průměrná čtenost 7946x
Nezávislý novinář mapující dění ve společnosti, sportu, politice, který také přináší informace o akcích pro děti, dospělé a seniory.

Seznam rubrik