Mountfield HK ve 29. kole Tispsport extraligy podlehl týmu HC Škoda Plzeň 0:3

Utkání 22. prosince se neslo v předvánoční náladě, o čemž svědčil celý podvečer v ČPP Aréně.  Tým hradeckých hokejistů měl speciální vánoční dresy. 

Na kostce nad ledem četl soupisku domácího týmu příjemný dětský hlas, u toho místo tradičních fotografií se střídali kreslené portréty hradeckých hokejistů  a o úvodní čestné buly se postarala jak jinak než v dresu domácích hokejistů hradecká rodačka a úspěšná tenistka Kateřina Siniaková.

  1. třetina

První gól padá v čase 08:18 z plzeňských hokejek a postaral se o něj Petr Kodýtek. Hlavní trenéři Mountfieldu HK Tomáš Martinec a Vladimír Růžička si vzali takzvanou trenérskou výzvu, neboť se domnívali, že hostující střelec gólu stál v brankovišti Marka Mazance, což se po přezkoumání od videorozhodčích potvrdilo a gól nebyl uznán. Od této situace uběhla necelá minuta a v čase 09:10 měl hradecký Petr Zámorský pěknou šanci na skórování, ale bohužel jeho střela jen těsně minula branku Dominika Frodla. V čase 13:38 dostal Radim Šalda dvouminutový trest a poslal tak domácí do oslabení, plzeňští si v početní výhodě vytvořili v čase 14:16 pěknou šanci, když Matyáš Kantner v bezprostřední blízkosti před Markem Mazancem napálil levou tyčku jeho branky. Pěkná šance byla také na hradeckých hokejkách a to konkrétně kapitána Radka Smoleňáka, když se v čase 17:49 dostal před Dominika Frodla a snažil se ho přelstít, ten byl však na jeho pokus připraven. První dějství tak bylo bez gólu.

2. třetina

Uběhlo 17 vteřin z druhého dějství hry, když Petr Zámorský z pravé části kluziště vyslal prudkou ránu na plzeňského Dominika Frodla, ten jeho pokus úspěšně zlikvidoval. První branka v utkání padá v čase 34:25 z plzeňských hokejek, Luboš Rob po pěkné přihrávce kterou dostal k pravému kruhu, vystřelil těsně nad ledem směrem na Marka Mazance a jeho pokus skončil gólem. Stav utkání 0:1. Plzenští se po vstřeleném gólu dostali do větší aktivity na ledě a ta přinesla svůj další úspěch v čase 36:52, kdy Milan Gulaš poslal šikovnou přihrávku na Tomáše Mertla, který z bezprostřední blízkosti překonal Marka Mazance. Stav utkání 0:2.

3. třetina

ukazovala hokej mnoha šancí s rychlými přechody z jedné strany na druhou. Za zmínku stojí šance hradeckých v čase 44:28, kdy byl již po několikáté hostující Dominik Frodl ostřelován z hradeckých hokejek, pohlednou šanci v tomto čase měl Lukáš Cingel, který měl však puk kousek před sebou, čehož rychlým zákrokem úspěšně využil hostující brankář. V čase 57:53 rychle odjíždí na střídačku Marek Mazanec, aby mohl být Mountfield HK v přečíslení, ale hradečtí bohužel v útočném pásmu ztrácejí puk a v čase 58:09 padá gól do prázdné hradecké branky o který se postaral Milan Gulaš. A ač těsně před koncem zápasu měli hradečtí možnost přesilové hry, tak i přes velký tlak se jim gól nepodařilo vstřelit. Utkání tak končí 0:3 ve prospěch hostů.

Po ukončení utkání fanoušci při zatemnělé hale rozzářily pro své hradecké hráče desítky prskavek a zazpívali si společně s týmem několik vánočních koled a vyjádřili tak poděkování pro svůj tým a popřáli mu krásné vánoce.

Na tiskové konferenci nám po zápase sdělil jeden z hlavních trenérů Mountfieldu HK Vladimír Růžička : „Určitě musíme být se zápasem a našim výkonem nespokojeni, Plzeň si vytvořila gólové šance a ty dokázala zužitkovat, což nám se nedaří.“

Fotogalerie: https://fletch.rajce.idnes.cz/Mountfield_HK_HC_Skoda_Plzen_0_3/

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Fletcher | pondělí 23.12.2019 20:03 | karma článku: 17,07 | přečteno: 5942x