Derby jako hrom! Utkal se Hradec Králové s Pardubicemi

Zápas 43. kola Tipsport extraligy přinesl aktivní a bojovný hokej. O platnosti gólu musel ve třech situacích rozhodovat videorozhodčí. 6617 diváků vidělo celkem sedm gólů, bohužel s prohrou Mountfieldu HK.

1.třetina

První gól padá v čase 04:12, na modré čáře vybojoval puk pardubický Denis Kusý, který se rozjel na Marka Mazance a šikovně ho překonal. Stav utkání 0:1. Hradečtí lvi se po inkasovaném gólu snaží více tlačit do útočného pásma a k vidění byla pěkná akce v čase 06:01, kdy Petr Koukal vystřelil z levé části kluziště, bohužel gólmana Pavla Kantora nepřekonal. Vyrovnání se však vydařilo v čase 08:42, kdy šikovně pracoval s pukem Aleš Jergl, který  na modré čáře našel dobře postaveného Filipa Pavlíka, ten vyslal směrem na pardubického gólmana tvrdou střelu, kterou šikovně tečoval Radim Šalda a stav utkání tak byl 1:1. V čase 15:42 dostali šanci přečíslení z přesilové hry pardubičtí, kterou však nevyužili. Stav utkání se do konce třetiny nezměnil.

2.třetina

se gólově otevřela velice rychle a to z čepelí hradeckých hokejek v čase 20:36, kdy šikovnou přihrávkou našel Matěj Chalupa kapitána Radka Smoleňáka a ten překonal Pavla Kantora. Stav utkání 2:1. V čase 29:56 byla k vidění pohledná akce na hokejkách Dynama Pardubice, když Robert Kousal z bezprostřední blízkosti přestřelil branku Marka Mazance. A ač bylo k vidění několik pohledných šancí Mountfieldu HK, tak neuvěřitelných 8 vteřin před ukončením druhého dějství hry dávají gól hráči Pardubic a to po akci, kdy Stepan Zakharchuk vybojoval puk pro Roberta Kousala, který překonal Marka Mazance střelou k pravé tyčce. Stav utkání tak byl po dvou třetinách 2:2.

3.třetina

přinesla pro oba týmy a jejich fanoušky opravdu dramatickou podívanou. Nejprve v čase 43:50 obracejí stav zápasu na svou stanu (2:3) hráči Pardubic a to po akci, kdy si bývalý hradecký hráč Matěj Paulovič šikovně počínal se zavezením puku těsně až k Marku Mazancovi a vystřelil, puk se odrazil od nohy jeho spoluhráče Matěje Blümela a ve vzduchu obloukem prosvištěl za záda Marka Mazance. Trenéři Mountfieldu Tomáš Martinec a Vladimír  Růžička  si berou tzv trenérskou výzvu k přezkoumání celé situace, rozhodčí jí konzultují s videorozhodčím, ale branka platí. V čase 47:29 vstřelují hradečtí gól. Lukáš Cingel naprosto výborně s pukem pracoval před  Pavlem Kantorem a nabídnutého puku využil Oscar Eklud, který uklízí gól do pardubické branky, která je však přesně v tomto momentu posunuta pardubickým gólmanem. Následuje velká debata rozhodčích a konzultace s videorozhodčím, aby nakonec byla branka uznána. Stav utkání 3:3. Hned z další rychlé akce padá z čepele hradeckého Aleše Jergla v čase 48:17 gól na 4:3, ale opět byla k vidění situace s posunutou brankou, nejen tým hradeckých lvů, ale i fanoušci svému týmu aplaudují. Bohužel branka nebyla po trenérské výzvě pardubického Milana Razýma uznána, což vzbudilo velkou vlnu nevole hradeckých fanoušků, ale i hradeckých hráčů a  kapitán Radek Smoleňák se snažil řešit celou situaci s rozhodčími, avšak neúspěšně. Stav utkání tedy stále zůstal 3:3.   Hradečtí se o to s větší vervou po neuznaném gólu pustili do boje o čemž svědčí například akce v čase 49:40, když Matěj Chalupa projel téměř celé kluziště po levé straně a podařilo se mu na pardubickou branku vystřelit, střela však letěla jen těsně kolem branky. V čase 51:55 padá rozhodující gól utkání a  to z pardubických hokejek, když Jan Mandát vyzkoušel postřeh Marka Mazance, který proti jeho pokusu předvedl výborný zákrok a stejný hráč se dostal k dorážce, čemuž již nemohl Marek Mazanec zabránit. Utkání tak končí 3:4 pro Pardubice.

Fotogalerie: https://fletch.rajce.idnes.cz/Mountfield_HK_HC_Dynamo_Pardubice_3_4/

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Fletcher | úterý 4.2.2020 12:53 | karma článku: 13,36 | přečteno: 9283x