Vzkaz prezidentu Zemanovi a místním Kremrolím

Když je pozván na kobereček český velvyslanec ve spřátelené zemi kvůli výrokům našeho prezidenta o této zemi, tak to už asi fakt není k pousmání. 

Vezměme fakta:

 - Krym byl zabrán. Mohlo dojít k jednání, nějakému finančnímu narovnání, ale on byl prostě anektován. Na nepokojích se podíleli "zelení mužíci", dle našeho prezidenta a místních Kremrolí, to byli jen dobrovolníci.

- Rusko žádá NATO o záruky, že Ukrajina nikdy členem NATO nebude. Co je Rusku do toho? Ukrajina je suverénní stát. Pokud by mělo o Ukrajině rozhodovat Rusko a NATO, tak je to totéž, jako když v roce 1939 o Polsku rozhodovalo Německo se Sovětským svazem.

 - Rusko se vyjádřilo, že zacházení s ruskojazyčnými menšinami v pobaltských státech je špatné. Totéž říkalo o Rusech na Krymu těsně před anexí.

- Poradce prezidenta Putina sdělil, že v případě konfliktu nezbude z pobaltských zemí nic. Položme si tedy otázku, kdo je v konfliktu zničí? NATO? Amerika? Předpokládám, že i Kremrolím dochází, že toto tvrzení je směšné. Zrak je potřeba obrátit na východ.

- Položme si další otázku, proč by mělo mít Rusko zájem ničit zrovna tyto země, v kterých navíc žije hodně etnických Rusů? Strategie? Význam? I to je směšné. Je to jen a jen pomsta za odpadlictví. Rusko je stále považuje za své. Ani náhodou takto nevyhrožuje Japonsku, s nímž má dokonce územní spory o Kurilské ostrovy, nebo třeba skandinávským zemím. A za své Rusko dřív nebo později bude považovat i nás.

             Pokud tato fakta ignorují místní Kremrole, tak je potřeba si jen položit otázku zda z neznalosti, hlouposti, nebo jsou vydíraní či zaplacení. Pokud je ignoruje náš prezident, tak to hraničí s vlastizradou. 

Autor: Tomáš Flaška | pátek 21.11.2014 10:06 | karma článku: 30,51 | přečteno: 1372x