Vítáme čínské turisty

Pan prezident Zeman se zasadil o to, že bude létat stále více přímých linek mezi Čínou a námi, Číňané zde kupují jednu z největších cestovních agentur a turistů bude přibývat.

         A je na co se těšit. Turisté budou vybaveni jednotně rudými vlajkami, nebo aspoň šátky. Aspoň je bude možno poznat na první pohled. Budou se pohybovat zásadně pohromadě, nejlépe tam, kde se bude pohybovat nějaký čínský papaláš. O to se již postará jejich agentura svozem autobusy. Budou tu hromadně potlačovat nějaké protičínské, neříkám protesty, stačí názory. K tomu budou vybaveni i dřevěnými holemi.

            Když se jich někdo zeptá, proč zakrývají portrét našeho prvního prezidenta, tak budou mlčet jako správní partyzáni.

            A náš pan prezident se postará o to, aby jim policie nestála v cestě. Policie naopak zpacifikuje ty, kdo by chtěl, byť jen svou pouhou přítomností v jejich blízkosti, provokovat svou existencí. A pan prezident dělá vše pro to, aby jich bylo víc a víc.

            A teď vážně. Dokážete si představit, že byste někde v zahraničí aktivně demonstrovali a při tom tloukli dřevěnými holemi domorodé obyvatelstvo? V civilizovaných zemích by vám okamžitě sebrali vízum a vypověděli by vás ze země se lhůtou několika dnů. V necivilizovaných by vás zabásli a třásli byste se, co bude.

            A tak vůbec nevím ke kterým zemím patříme my, protože u nás se neděje vůbec nic.  

Autor: Tomáš Flaška | úterý 29.3.2016 17:39 | karma článku: 27,24 | přečteno: 743x