Verzí o Vrběticích máme jak ruských verzí o malajském letadlu

V roce 2014 sestřelili proruští separatisté nad Ukrajinou Boeing malajských aerolinek a zemřelo při tom 298 lidí. To už dnes potvrdil i soud.

V té době jsme se z ruské strany dozvídali, že raketa Buk nemohla být vypálena z území ovládaného separatisty. Když to bylo vyvráceno, tak ruská zbrojovka Almaz-Antej, která rakety Buk vyrábí, uvedla, že to tento druh rakety nemohl být. Pak přišel dokonce nějaký ruský výzkumný ústav s verzí, že Boeing sestřelil letoun Suchoj (samozřejmě ukrajinský), byť to technicky nebylo možné. Když už byl Buk potvrzen, tak jsme se dozvěděli, že tato šarže raket byla v držení ukrajinské armády, nikoliv ruské. A pořád nové pohádky. 

Rusové jsou nejen agresivní a nejen mlží. Oni i prostě lžou. Dnes a denně. Už 100 let.

A teď pokračují s Vrběticemi. Nemám důvod nevěřit našim ústavním činitelům, že za to mohou ruští agenti GRU. Tuto verzi samozřejmě ruská strana zpochybňuje opět ze všech směrů, podobně jako s malajským Boeingem. Tak nám ministryně Benešová opakovaně sděluje že jsou i další vyšetřovací verze a náš moudrý pan prezident Zeman nám teď sdělil, že mu paní ministryně Benešová sdělila další vyšetřovací verzi – výbuch měl prý zakrýt manko.

Je jen otázkou, jestli těch verzí bude od těchto ruských zdrojů u nás stejně jako v případě Ukrajiny, či budou dokonce ještě aktivnější.

Rozdíl je v tom, že v případě Ukrajiny to do Ukrajinců pumpovali Rusové. V případě nás, to do nás pumpují čeští politici.

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 17.5.2021 14:22 | karma článku: 31,42 | přečteno: 775x