V kauze Faltýnek se nic nestalo tvrdí premiér

„Média se snaží podsouvat lidem, že je nějaká kauza Faltýnek,“  řekl doslova premiér Babiš. Ale stalo, stalo se, pane premiére. Dokonce se toho stalo dost.

Je to věcí názoru, na který máme právo. Ale připusťme, že má pravdu pan premiér a žádná kauza „Faltýnek“ neexistuje. Pak je potřeba se ptát jak je možné, že poslanci Parlamentu, který má imunitu, odposlouchává policie více jak rok telefon? Kdo to schválil? Kdo to navrhl? Proč? A jak to, že o tom nevěděl ani zpětně imunitní výbor Parlamentu?  Následně je mu zabaven telefon a počítač a dokonce u něj provedena domovní prohlídka. A opět bez požehnání funkcionářů Sněmovny. Když si šla policie pro David Ratha, tak tehdejší předsedkyni Poslanecké sněmovny p. Němcovou aspoň informovala. 

Když se tedy nic nestalo, tak jaká budou opatření aby se něco podobného již neopakovalo? A jak bude potrestán ten kdo je za to zodpovědný a vlastně se nic nestalo?

Do médií unikly úryvky z odposlechů, z kterých je patrné, že poslanec Faltýnek se snaží ovlivnit předsedu ÚOHS ve prospěch firmy Kapsch. Úniky odposlechů jsou hanebnost, ale nějak se to zatím překousávalo, když šlo o lotry. Pokud se v případu Faltýnek nic nestalo, tak je únik odposlechu samozřejmě hanebnost nejvyšší.

Takže pane premiére už si zvete na kobereček ministra vnitra, případně spravedlnosti, a ptáte se jich co dělají pro to aby vyšetřili odkud odposlechy unikly? Jaká budou opatření aby se nic podobného neopakovalo? Vyšetřuje se odkud odposlechy unikly?

Pan premiér v onom rozhovoru pokračuje: Řekl, že kauza mu připomíná nedávný případ, kdy ministryni Dostálové policie zabavila počítač. „Paní ministryně ani nebyla na výslechu, dávají se tady nějaké nálepky, ale ve skutečnosti to tak nebylo, řekl Babiš.

Takže to není první případ, kdy se „nic nestalo“ a přesto se postup opakuje. To tedy premiérovi nevadí, že policie postupuje svévolně, neoprávněně obviňuje a šikanuje ústavní činitele?

Nebo to je jinak a ono se asi něco stalo, ale jenom se to nějak musí pozdržet, zakecat, zamést, utlumit, zrušit?

Autor: Tomáš Flaška | středa 13.3.2019 17:32 | karma článku: 36,63 | přečteno: 1677x