To je zase otázek kolem premiéra

Šalamounsky rozhodl zase nejvyšší státní zástupce. Je to takové chození kolem horké kaše. Ale vlastně se neděje vůbec nic. To vidí všichni, ale skoro všichni tvrdí opak. 

Nejvyšší státní zástupce vrátil věc k došetření. To je samozřejmě úžasné. Ale už se to šetří asi tři roky, ne? Co tam tedy ti vyšetřovatelé do teď dělali? Kolik to stálo? 

Premiér tvrdí, že každý rozumný člověk vidí, že ta věc je vykonstruovaná. Pak je samozřejmě celá opozice, mnoho voličů, vrchní státní zástupce, policejní vyšetřovatelé, i já, nerozumný. Chápu, že pan premiér takto vidí každého kdo s ním nesouhlasí, kdo ho nevolí a nedej bůh, kdo to říká nahlas. 

Piráti podali trestní oznámení za vyplácení dotací. Podle těch rozumných jsou to udavači. My nerozumní se domníváme, že kdo ví o trestném činu, tak by to měl oznámit, protože jinak hrozí nebezpečí, že se stane spolupachatelem. 

Pan státní zástupce není schopen říci ano, ano - zastavte stíhání, nebo ne, ne - postavte premiéra před soud. Našlapuje v minovém poli a doufá, že se problém zase nějak vysedí.

Fór je v tom, že neexistuje precedens. Bývalý premiér Nečas při prvním náznaku nějakých podezření (která se nikdy nepotvrdila), sklapl kufry a odešel. Andrej Babiš je zjevně tvrdší povahy. A tak najednou asi naši státní zástupci nevědí co s tím. Přehazování horkého bramboru a modlení se, aby to už nějak, ale hlavně SAMO dopadlo.   

Nebyl-li by pan Babiš premiér, asi by se nevyšetřovalo. A kdyby se vyšetřovalo ve stejné záležitosti u kohokoliv jiného, kdo by nebyl premiér, tak by už dávno bručel. To jsou prostě české reálie. 

A k tomu ta nezbedná EU a hrozí že nám zkrátí dotace asi o půl miliardy. To je asi 20x míň, než co nás stál svého času pan Železný a jeho televize Nova. Stalo se něco panu Železnému? Kdo to nakonec zaplatil?

Takže si nyní odpovězme sami na stejné otázky ohledně pana Babiše. 

Autor: Tomáš Flaška | středa 4.12.2019 16:30 | karma článku: 31,00 | přečteno: 934x