Tak prý to musíme ještě vydržet, sdělil pan premiér

Situace se zhoršuje, první výročí epidemie se blíží a vláda nám ordinuje pouze to, co po celý rok a chlácholí nás, že to ještě musíme vydržet. Kolik let, to nepovídá.

V nemocnosti jsme už zase v čele žebříčku. Počet nejvíce nakažených na milion obyvatel je u nás 885. Např. na Slovensku, které samo sebe považuje za kritické, je to 380. Viz: Graf

Tak se dozvídáme novinku – vláda požádá o prodloužení nouzového stavu. Proč? Aby zase mohla vybírat distributora vakcín? Připomeňme si, že na skladech se válí asi 180000 vakcín. Vypovídající je tempo očkování. Je vidět v tomto grafu

Všimněte si, že za poslední dva týdny počet očkovaných klesá a že o víkendech se skoro neočkuje. Chápe to někdo?

Do toho premiér oznamuje dopoledne na tiskové konferenci kolik milionů vakcín dostaneme v březnu a dubnu. Při pohledu na schopnost naší vlády za uplynulý rok (jo podzimní volby bylo potřeba vyhrát i kdyby díky rozvolnění mrazáky na mrtvoly nestačily) si říkám, co si s tím nadělením vláda počne? Co s těmi vakcínami budeme dělat? Zase dávat na sklad? Při akceschopnosti této vlády musíme aspoň doufat, že se do těch skladů dostanou a nezkazí se někde v autech. O tom, že by jsme byli schopni je upotřebit, si už iluze nedělám.

K tomu příběh mé tetičky, věk 80+. Její dcera ji na očkování registrovala 15.01. První volný termín v Krči byl na první dávku 25.02 a na druhou dávku 18.03.

Tetička sedící doma a nemajíc co dělat si čiperně na internetu zjišťuje podrobnosti blížícího se očkování a náhodně sama zjišťuje že se její termín ruší, protože nejsou vakcíny. Údajně si je nemocnice schovává na druhou dávku. Sděluje to své dceři.

Ta nakvašeně zvedá telefon a dotazuje se. Pění v ní vztek, když si pomyslí na to, že by si bývala musela vzít dovolenou a svou maminku zcela zbytečně vézt do nemocnice. Nikdo jí nic nesdělil. V nemocnici se dozvídá, že systém není spolehlivý a oznámení se často neodesílají.

Takhle to u nás chodí. Ať si vládní činitelé na tiskovkách vykřikují co chtějí, praxe v životě je jiná. Takže teď pro změnu a jako novinku zase prodloužíme nouzový stav.

 

Autor: Tomáš Flaška | středa 24.2.2021 11:40 | karma článku: 45,32 | přečteno: 8567x