Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za článek. Jenom jsem zvědav, zda také někdo ponese odpovědnost. Na jednu stranu stát nekompromisně vymáhá i ty největší blbosti, které si uzákonil - jako příklad bych uvedl, že pokud máte zřízenu datovou schránku, nemůžete třeba daňové přiznání podávat jiným způsobem, a když byste to poslali třeba poštou nebo přímo na podatelnu finančáku, dostanete citelně přes prsty - a na druhé straně se vlastně nic neděje, když sama vláda porušuje zákony.

0 0
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

2 0
možnosti

P55e69t20r 37B11u77r53i93a94n

23. 4. 2020 22:52

R^ Hrad se stává čím dál tím zábavnějším. Takových veselých scének nemá v repertoáru ani lecjaký světový kabaret. Považte: ztratil se mi poradce kdesi vpravo dole v Číně, nenapíše, nezavolá, ani SMS před spaním nenapíše...prasátko by umřelo hlady...soudce nikdo nevoli, proč? ;-D Tohle už by bylo na blog na pokračování.

8 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

jakýsi jouda z pražské kanceláře, s definitivou a nulovou zodpovědností rozhoduje o závažných věcech týkajících se zdraví a životů obyvatel ... to není příliš rozumné

1 5
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti
Foto

Buď zákony platí, nebo ne. Mně některé lezou na nervy, ale dodržuji je. A kdo jiný, než vláda ( se spoustou dalších velmi dobře placených právních expertů ), má každé své rozhodnutí posoudit i z hlediska právního stavu. Takže jsou dvě možnosti.

a / Vláda to ví a kašle na zákony. Což je samozřejmě děsivé sdělení pro občany, protože pokud se to stane jednou (výmluva o nedostatku času neobstojí - vláda má konat a právníci posuzovat, na což mají dost času, neboť nešlo o nějaký zapeklitý problém), pak se to může stát kdykoli a to i občanovi, který uctívá pana Babiše více než Krista v zákonu, který jej de facto sejme.

b / Vláda to neví (včetně jejich dobře placených právních expertů). Což je další hrůza, protože jestliže v čele státu stojí skupina nevzdělanců, pak B-h ochraňuj tuto zem.

Nevím, co je lepší. Obě varianty jsou hrůzné.

15 0
možnosti

Problém je v krizovém zákonu který tu je tuším od roku 2001, jež tehdy reagoval na povodně na Moravě. Jak mohli zákonodárci předvídat to že v roce 2020 přijde něco daleko horší, co nezasáhne jen části republiky, ale rovnou celou a "vypne“ hospodářství. Jinak by tam tento manuál na virovou pandemii zřejmě byl. Pokud si dobře pamatuji, tak media začala rozebírat možnost využít krizového zákona v tom stavu jaký byl přijat, tedy jeho možnost odškodnění a začali se vyjadřovat právníci. Vláda na to reagovala tak že logicky hledala řešení v dalších zákoně, který by zachoval ochranný režim a zamezil hrozícím vlekoucím se žalobám a dalším výdajům. Už tak si soudci stěžují pořád dokola jak jsou zahlceni. Tím se přešlo na onen zákon. Tedy lze trestat vládu to že se chová jako dobrý hospodář ?

4 3
možnosti

Karel Havlíček

20. března 2020 • 06:30

KOMENTÁŘ KARLA HAVLÍČKA | „Po časech krizových se bude podrobně řešit ústavnost a zákonnost jednotlivých kroků, odpovědnost, vyplavou na povrch škody skutečné i nafouklé bubliny. Na přetřes přijde i otázka trakční role práva: (zda a do jaké míry má předvídat abychom například dopředu více méně věděli, co bude následovat, když dorazí epidemie, když vyschnou studny, když se potoky rozvodní ve veletoky, nebo když z nebe začnou padat trakaře), anebo zda setrváme ve stavu – rozhodně nikoliv blažené – právní nevědomosti,“ komentuje pro INFO.CZ aktuální právní dění související s koronavirovou pandemií právní filozof Karel Havlíček.https://www.info.cz/nazory/havlicek-zakony-nebyly-na-pandemii-pripravene-maji-do-budoucna-pocitat-se-suchem-ci-padanim-trakaru-44631.html

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
13 5
možnosti
Foto

Určitě je pro Vás dobrá zpráva, že soud hájí zájmy koronaviru.

6 8
možnosti

Soud spíše klepl občany přes prsty. Problém je v krizovém zákonu který tu je tuším od roku 2001, jež tehdy reagoval na povodně na Moravě. Jak mohli zákonodárci předvídat to že v roce 2020 přijde něco daleko horší, co nezasáhne jen části republiky, ale rovnou celou a "vypne“ hospodářství. Jinak by tam tento manuál na virovou pandemii zřejmě byl. Pokud si dobře pamatuji, tak media začala rozebírat možnost využít krizového zákona v tom stavu jaký byl přijat, tedy jeho možnost odškodnění a začali se vyjadřovat právníci. Vláda na to reagovala tak že logicky hledala řešení v dalších zákoně, který by zachoval ochranný režim a zamezil hrozícím vlekoucím se žalobám a dalším výdajům. Už tak si soudci stěžují pořád dokola jak jsou zahlceni. Tím se přešlo na onen zákon. Tedy lze trestat vládu to že se chová jako dobrý hospodář ? Proč opozice už dříve nepředložila novelu anebo netlačila na vládu ... Pandemie kde jsou desítky tací lidí mrtvých, je něco jiného než povodně. Jak by rozhodoval soudce, kdyby byly plné márnice a na ulicích mrtví ... Babiš je mi ukradený, ale ta lidská jednoduchost myšlení, ta je nesmrtelná ... Horší je co teď předvádí opozice, tak že zde vlastně není žádná alternativa koho volit ... Těžaře z toho co vláda a Babiš ..., děkuji nechci, chci rozvoj a budoucnost ...

7 2
možnosti

Takže 19 let tu máme nějaký zákon a politici a jejich úřední podržtašky najednou objeví ameriku, že ten 19 let starý zákon je nedokonalý. Dejme tomu, že do prosince 2019 o něm nikdo nevěděl, protože ležel v šuplíku. Kdo v měsíci lednu a v únoru 2020 bránil politikům a jejich podržtaškům, aby ten zákon prověřili? Na co si platíme tu armádu úřednických lemplů? V obyčejné firmě jsou interní dokumenty a mimojiné i krizové plány a pracovní postupy při mimořádných událostech, nebo škodních událostech. Tyto postupy jsou ve firmách vymyšleny i když se ve firmě nic neděje a pozor!!! - ty firemní postupy a krizové plány jsou pravidelně aktualizovány, protože musí reagovat na nové bezpečnostní normy a státní zákony.. Víte proč to je? Protože kancelářské podržtašky v soukromé firmě jsou hlídány víc, než kancelářské podržtašky na ministerstvu.

2 0
možnosti
Foto

Kdyby se takto hádali papaláši mezi sebou v SSSR, o náhradách škod státu občanům po 22. červnu 1941, stejně tak v GB po 1. září 1939, jako my tady dnes, tak válku nikdy nevyhráli.

Až náš stát vyhlásí bankrot, bude lépe, že ano.

4 0
možnosti
Foto

Já se toho obávám, Vy se na to těšíte.

2 1
možnosti
Foto

Máte pravdu. Možná by bylo lepší, kdyby vláda nich neřídila a nenařizovala a nechala, aby tento stát klepl přes prsty koronavirus.

Jako v Itálii, Francii nebo Švédsku.

Že by bylo lze od vás a vám podobných čekat nějaký střízlivý úsudek a rozumnou úvahu směrem k vládě, zejména za přijetí koronavirovýcn opatření, to snad dám raději na modlení.

12 3
možnosti
Foto

Opatření byla přehnaná. Ale beru to tak, že po bitvě je každý generál. Takže dobře, berme to, že to vláda udělala správně. Otázky:

- To byl takový problém udělat vše legislativně OK? Nebo bylo důležitější PR premiéra?

- Hospodářsky z toho vyjde posíleno agroimpérium, utrpí střední stav. Není to divné?

- Lidé pod dojmem, že vláda dělá vše dobře se dobrovolně vzdávají svobod a chovají se jako ovčané. Mají to zapotřebí?

8 5
možnosti
  • Počet článků 1314
  • Celková karma 32,85
  • Průměrná čtenost 2993x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.