Škube O2 své zákazníky více než jsme si dosud mysleli?

Sportovní, ale především fotbaloví fanoušci, v úterý smutně koukali na své televize, nebo počítače, když chtěli sledovat zápas Slavie o postup do asi nejlepší klubové fotbalové soutěže světa - Ligy mistrů. 

Neviděli ale nic. Servery O2 měly výpadek. Jiná možnost neexistovala. Majitel O2 Petr Kellner koupil od UEFA práva na vysílání Ligy mistrů pro Českou republiku a soudně se postaral o to, abyste to nemohli sledovat jinde. A tak, byť zápasy vysílá i veřejnoprávní slovenská televize, tak např. na Skylinku přes družici máte u Slovenské televize v době přenosu zápasu napsáno, že program je kódován. Prostě se jinde nepodíváte (alespoň legálně ne).

O2 si nechává zaplatit za svou sportovní televizi 200,- Kč měsíčně. A nastal výpadek. Může se stát, že Slavie nepostoupí a na její zápasy v této soutěži se už nepodíváte, i když výpadek třeba zrovna nebude. Servery asi prostě nevydržely nápor zájemců.

A jak se k výpadku postavila O2? To je na tom právě to veselé. Očekával bych nějakou finanční kompenzaci. Třeba vratku nespotřebované poměrné části z měsíčního paušálu. Nebo, kdyby byli opravdu frajeři, tak celou sumu 200 korun. Ale oni na to jdou jinak.

Všechny, kdo se nemohli dívat, prý odškodní poukazem na zboží ve vlastních prodejnách v hodnotě 500 korun. To je tedy bomba! Mně z toho vyplývá, že to zboží za 500 ve skutečnosti nemá větší hodnotu než nákupních 200. Protože jinak by to bylo hodně ztrátové. A to ještě nepočítám s náklady na sklady, logistiku, energie, nájmy a personál prodejen, místo jednoduchého administrativního vrácení poplatku za měsíční paušál za sledování televize. Takže to zboží bude ve skutečnosti ještě o hodně levnější.

O2 tak nevědomky ukázalo, jak jsou jeho výrobky předražené. Cynicky to komentoval jeden můj kamarád, který konstatoval, že si tedy v prodejně O2 asi vyzvedne nějaký obal na telefon s cenovkou 500, který by jinak na internetu koupil za 2 Eura.

 

 

 

Autor: Tomáš Flaška | pátek 23.8.2019 9:22 | karma článku: 31,12 | přečteno: 1279x