Samé příjemné zprávy o EU

Podle posledních průzkumů veřejného mínění se nahlížení na EU u Čechů za poslední dva roky hodně zlepšilo. Copak k tomu asi mohlo vést?

Tak především se ukazuje, jak lživé je tvrzení o nějakém diktátu EU. Názorně to je vidět na pálení domácího alkoholu. Všechny státy Evropské Unie chtěly trochu povolit otěže a umožnit více domácí výroby. Nicméně Česko a Bulharsko toto zablokovalo. To je tedy diktát EU jak vyšitý. Akorát že je to jaksi opačně, z naší strany diktujeme vůli celé EU my. Ministryně Schillerová pak něco povídala o ochraně zdraví. Jistě, například v Rusku s tím mají velké zkušenosti. Omezení legální produkce vede k růstu té nelegální a ... snad ani nemusím popisovat slepé a mrtvé.

Paní ministryně byla poslední dny vůbec veselá. Premiér Babiš prosazoval na úrovni EU tzv. Reverse Charge. Moc se mě na podrobnosti neptejte. Je to prý zase něco na omezení daňových úniků. Asi něco jako EET. No a po roce nám to tedy ta zlá EU povolila. A na dotaz kdy tedy u nás bude příslušná legislativa připravena paní ministryně jenom (jako obvykle) neurčitě frázovala o tom, že to záleží na Parlamentu, že se to bude projednávat, že se to začne připravovat, že se to .... . No a co tedy dělali do teď když po tom Reverse charge tak toužili?

Ani ten příliv migrantů se nějak nekoná. Naopak, mnohé státy Evropské Unie si už začínají uvědomovat, že něco dělaly špatně a volební kyvadlo se začíná vychylovat zase jinam.

A tak protievropské strany, což je u nás nejvýznamněji SPD a nová Trikolora, mi taky dělají radost. Pan Václav Klaus mladší měl k SPD vždy blízko. Vždyť ještě když byl v ODS, tak podpořil senátorského kandidáta SPD proti kandidátovi vlastní ODS. A pak se tvářil jako mučedník, když byl z ODS vypoklonkován.

Vlastní ego mu nedovolilo následně do SPD vstoupit, oni dva kohouti se nikdy nemají v lásce. Tak si založil vlastní novou stranu. A dobře udělal.

Spřízněnost bude i mezi voliči SPD a Klausovy Trikolory. Tak nám podle posledních průzkumů Trikolora mírně roste a SPD mírně klesá, momentálně už pod 5%. Výborně to dělají obě uskupení. Přeji jim oběma nádherných 4,9% v příštích volbách.

Když jsem dnes v poledne ještě poslouchal rozvážná diplomatická prohlášení generála Pavla ohledně NATO, EU, Macrona, USA i Ruska a představil bych si, že bude třeba i opravdu kandidovat na prezidenta, tak začínám mít zase dobrou náladu.

V sobotu 16. listopadu ve 14 hodin jí rád půjdu šířit na Letnou.

Autor: Tomáš Flaška | neděle 10.11.2019 15:01 | karma článku: 31,36 | přečteno: 1721x