Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rusové nechápou, co je demokracie, protože v ní nikdy nežili. Věří oficiální propagandě, protože je to jednodušší, než o tom přemýšlet a vytvářet si vlastní názor. Oni prostě odmítají uznat některé temné místa ve své novodobé historii - počínaje vyvražděním carské rodiny, stalinismem, Berjou a KGB, gulagy, masovými pogromy, vyhladovění Ukrajiny r.1932, Katyní, prvotní spoluprací s Hitlerem (pakt Molotov - Ribbentrop), Vlasovci, vyčkávání při Varšavském povstání, , potlačení maďarského povstání v r.1956, bratrská pomoc 1968, Afganistán, Čečensko až po anexi Krymu.

Proto se mi docela líbilo, jak je rozhodil Pavel Novotný v tom rozhovoru v ruské televizi.

6 1
možnosti

vyvraždění carské rodiny, hladomor, "Katyň" (přesněji Kozí Hory - ale to tak nezní), smlouva o neútočení... to vše jsou především vaše temná místa. Sežral jste to těm liberálním ideologům i s navijákem.

0 1
možnosti

Rusko je první stát na světě, kde se podařilo zvítězit buranům, zločincům a lůze. Stačilo být lojální a kdejaký sadista či šílenec dostal volné pole k seberealizaci. V průběhu několika generací tehdejší sovětský režim zlikvidoval nejen inteligenci, ale také lidi s přirozenou autoritou a lidi samostatně myslící. Rusko nemůžeme porovnávat s žádnou jinou zemí. Má naprosto unikátní historickou zkušenost. Dnešní ruský národ, to jsou jen potomci vrahů a nebo jejich obětí a je to znát...

4 3
možnosti

V diskuzi uz se tu probalo vsechno mozne, ale jsou i byvali Rusove, kteri bud nezblbli, nebo uz bycichli. Na jednom seminari jsem se setkal s jednou Russlanddeutsche a tak jsme se nejak sblizili. Vypravela mi jak jejich mesto, snad to bylo nekde na Krymu navstivil tenkrat Nikita Sergjejevic. V kramech se nikdy predtim objevilo nevidane maso, a prd kazdym kramem stal milicionar aby snad nekoho nenapadlo chtit si tam to maso koupit.

3 0
možnosti
Foto

Tohle byl u nich všeobecně zažitý názor. Matka prodávala v Kovomatu a když tam přišli Rusové něco koupit, chovali se jako hlupáci. Na některý sortiment koukali jak tele na nové vrata, protože se s tím ještě nesetkali, ale jen co se jim to vysvětlilo, hned tvrdili, že to znali a že to mají v Rusku ještě lepší. Někteří se vyjadřovali i v tom smyslu, že za to, jak se máme, vděčíme jim. Něco podobného jsem zažil i v NDR od Němců. Ptal jsem se jich, jak to snášejí, když vidí v TV jak si žijí v BRD a že oni mají jen Trabanty a Wartburgy na které musí čekat 10 let a na Západě mají okamžitě k mání BMW, Mercedesy, VW, Opel a oni mi řekli, že je to jen pozlátko.

0 0
možnosti

Asi bude zalezet na tom pane Bicero s kym jste se tam setkal. Byli jsme s rodinou na tak zvane vymenne dovolene u berlinskych jezer v rekreacnim arealu jejich podniku. vecer tam bezely v tivi zabery z nejake sovetske vojenske prehlidky. A prihlizejici domorodci si neodpustili poznamku: Und das hat uns besiegt.

Abyste rozumel, tohleto nas porazilo.

1 0
možnosti
Foto

Je pozoruhodné, že tak malá země může skoro až na okraj bídy strhnout obyvatele tak velké země.

8 0
možnosti
Foto

Nezapomeňte, že průměrný Čech toho sežere nejméně 20x více, než průměrný Rus! A to jsem ještě mírný!

3 1
možnosti

Česko je malá, vojensky a ekonomicky slabá země, náš jakýsi význam, pokud nějaký, spočívá jen ve strategické poloze, že tu ve středu Evropy překážíme. Protože v "Putinlandu" zvítězila diktatura, vyhrožující na všechny strany, bude nejlépe se od nich držet co nejdál, ignorovat je , ale taky je neprovokovat, to samé s Čínou - mluvím o ČR, ale když se podíváme na NATO, jak je rozklížené, asi platí to samé. USA už nemají na ty dvě diktatury žádné páky mimo odstrašování vzájemným jaderným zničením. Ale tak je to už asi 60 let.

1 1
možnosti
Foto

Každý má právo na názor, a pokud se Vám zdá, že je to názor mylný, můžete věcné argumentovat a vyvrátit mu ho. To se ale v tomto článku nestalo, a to je škoda. Takto je to jen podprůměrný článek nevalné úrovně Rv

3 7
možnosti
Foto

A podobně je na tom i Váš komentář. ;-D

5 1
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,79
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.