Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Zda sami a od ust neverim, ale vim ze nam odtrhli ten vychodni cipek zeme.

5 0
možnosti
Foto

... a to jsme proti Polsku a pobaltským státům dopadli ještě celkem dobře.

2 0
možnosti
JF

J66i98ř43í 94F55o84g80e18l

3. 6. 2021 11:43

Odtrhovat je od slova trhovec?;-)

0 1
možnosti
Foto

Dík. Opravil jsem. Ale v citátu jsem to nechal.

0 0
možnosti
AT

Jejich odtržení od úst je takové,

že po porážce svého spojence nacistického Německa, fašistický Sovětský Svaz si ponechal svoji rudou armii ve stejném počtu a jen si mezi sebou rozdávali metály zato, kdo že byl větší hrdina. Z členských zemí které Stalinovi připadli po Jaltské konferenci si brali si přes RVHP co chtěli a potřebovali brali, především pro chod své země, aby si mohli držet obrovskou svoji armii a tito údajní hrdinové mohli jen chodit a na teplákových soupravách, každou neděli ukazovat své medaile, aby již nikdy nechodili do práce a jen mohli chlastat vodku.

7 1
možnosti
JL

"Stalinovi pripadly po Jaltske konferenci". Nikoliv pani Trochtova, Stalinovi a SSSR pripadlo vsecko uzemi kam vkrocila Ruda Armada ( s vyjimkou danskeho Bornholmu a Jugoslavie). Zpadni spojenci si byli dobre vedomi, ze neco na tom menit by znamenalo, zeby tu Rudou Armadu museli z Rusy obsazenych uzemich vypudit. A to by znamenalo pokracovani nejnicivejsi valky, to bylo tehdy proste nemyslitelne, lide v zapadnich zemich, stastni je valceni konec by to nepripustili. Dokonce Japonci pripousteji, ze Hirosima a Nagasaki byly lepsi alternativou nez sovetska ucast na dobyvani japonskych ostrovu a tim i zrizeni sovetske okupacni zony na japonskem uzemi.

0 0
možnosti
FD

Maso na pultech nebylo ale tisíc prasat denně na porážce v Hodoníně šlo do SSSR.Tak si mužici odtrhovali od úst!

17 0
možnosti
MM

Nejtragičtější je, že těmto žvástům a lžím věří většina Rusů a protože uznávají jen sílu,, považují za oprávněné si ten vděk silou vynutit!

14 0
možnosti
Foto

Vždyť třeba vděční Finové pojmenovali po ruském politikovi dokonce oblíbený koktejl, jímž častovali přijíždějící sovětské vojáky. :-P

1 0
možnosti
Foto

V duchu Vaši ironie jim jsem vděčný ve všem. Moc mě mrzí, že si odtrhávali od úst a a chápu, že se jim nechtělo dobytek zapřahat. Karma

6 0
možnosti
MB

O Rusku, těžko co napsat nového. Nesmírně svérázný útvar, s pokřivenými, imperial tradicemi. Za jejich největší ideo úspěch,považuji to, že většinový Rus je na svoji chudobu a ztřeštěnost poměrů hrdý ! Nemůže být bohatý s funkčními systémy - social, zdravo, důchodů. Důvod je zřejmý, důkaz podán- Obětoval se !

Ta společnost, je v podstatě na na drogách. Stále v rauši, že před 76 lety někoho porazili a vypustili do kosmu. Vůbec je netrápí, že v době slávy měli podíl 12% na celosvětové výrobě - dnes jsou to trapná 3%. Neřeší, že země vymírá a pokud by se zvedla hranice odchodu do důchodu - Většina mužů se toho vůbec nedožije !

Nechápu, k čemu dělali revoluci, aby si sehnali cara dalšího ? Proč mýtili gubernátory, když dnešní zemi v podstatě ovládá 200 gubernátorských klanů - oligarchů ? Osobně říkám, že ta země je neporazitelná ! Vůbec nejde o počet vojáků, zbraní. Jde o jejich radost, že jim někdo položil kousek asfaltové cesty a hlavně dodal Vodku ! U nás stačí na sídlišti vypnout teplou vodu - A válka je prohraná! Mj., kdy Nočnímu vlkovi vyrobí ryze Ruskou motorku, to věru netuším:-)

12 0
možnosti
VV

Obcas se pise. I kdyz to asi nic noveho neni, ze jim nekde unikla radioaktivita nebo neco bouchlo jako celkem nedavno nekde nedaleko hranice s Finskem.

A stemi imperialnimi tradicemi jste mi pripomel radio Tirana ktere jsem v cestine obcas poslouchaval po osmasedesatem. Vzdy tam mluvili o sovetskych socialimperialistech.

5 0
možnosti
PV

P71a93v18e22l 11V53é13b40r

3. 6. 2021 9:25

Mnoho lidí se bude asi divit, ale Rusové byli o tom odtrhování si od úst byli doopravdy přesvědčeni. Na začátku roku 1977 jsem byl 3 měsíce v Kazani (nic politického, školení na hardware počítače EC1030) a tak jsem tam pár zdejších lidí poznal. Jejich názor byl ten, že se sice nemají nejlépe, ale to proto, že hospodářsky podporují satelitní státy východního bloku. Také byli přesvědčeni o pravdivosti tvrzení o kontrarevoluci a ozbrojených bojích v ČSSR v roce 1968. Do samotné Kazaně přijel vlak mrtvých, o kterých jim tvrdili, že padli v Československu. Sami si ale nebyli jisti, jestli to nebyli mrtví od Usuri. My, Češi, jsme ale byli pro ně těžkým soustem, protože, jak sami přiznali, jsme jim, všichni, do jednoho, říkali o Československu něco jiného, než oficiální propaganda. A také se nás oficiální místa asi dost bála. Bulhaři, Poláci a podobně jezdívali do okolí Kazaně na výlety, ale nás, Čechy, pustili jenom jednou ven - do rodiště Lenina.

11 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

6 1
možnosti
JK

Správně, je nutné výhodní mráz stále připomínat. Ruské hospodářství nabralo znovu směr jak za SSSR, strmě dolů. Záchranou je nastolení demokracie, ale to se v dohledné době nestane, takže zůstává jen jedno co vůdcové umí, vytunelovat nějaké bohaté státy. Jenže nikdo se nechce jen tak vzdát na základě plamenných proslovů ruských pomatenců. Zbývá jen silové řešení a jak se prokázalo, tak jakmile Kreml ucítí, že někoho může obsadit, tak to taky udělá. Bojí se vtrhnout jedině tam, kde je jasné, že si šeredně natluče a to na nějakých těch mrtvých Kremlu opravdu nesejde.

9 0
možnosti