Prezidentská závist?

Bývalý prezident Václav Klaus těžce nese přejmenování ruzyňského letiště na letiště Václava Havla. Podle něj to byla schválnost. 

                Pokud bych tuto tezi přijal, tak se musím zeptat schválnost vůči komu? A bohužel mi z toho vychází tak trochu, že pan Václav Klaus se cítí nedoceněn, že po něm také něco není pojmenováno. Jako příklad dává, že letiště v Římě je pojmenováno po Leonardu da Vinci, tedy po staletí známé osobnosti. Pro to mám i pochopení, protože Leonardo se třeba zabýval i vývojem helikoptéry. Samozřejmě jen na papíře. Ale nějak si nedokážu představit, že by se letiště jmenovalo třeba po Karlu IV.

                 Pak by se ani nic nesmělo jmenovat po Tomáši Garrigue Masarykovi, protože také není dost dlouho po smrti. Dále jeden náš bývalý prezident zapomíná, že po tom druhém Václavovi, Havlovi, je nejen u nás, ale i v celém světě pojmenována fůra věcí. V hodně zemích si ho váží. A proč tedy se nepojmenovávají věci po Václavu Klausovi? Tu odpověď by si měl asi dát sám.

                 Ale možná by ho mohla uklidnit jedna jiná věc. Vždyť přeci v Praze existuje Klausova synagoga. Sice není pojmenována přímo po něm, ale jako pofoukání bolístky by to snad mohlo stačit a egu i trochu pomoci. 

           A hlavně doufejme, že se podobný pud neprobudí i v současném prezidentovi naší země. 

Autor: Tomáš Flaška | úterý 5.4.2016 18:04 | karma článku: 27,46 | přečteno: 932x