Od San Francisca do Los Angeles po pobřeží

Na tuto cestu jsme si naplánovali dva dny. Bylo by jistě potřeba víc, ale znáte to. Nelze vše. Počasí bylo zajímavé. A nakonec vlastně dobré.

   Mlha je zde častým jevem. A tak když jsme po ránu vyrazili v San Franciscu ke Golden Gate a viděli jsme ty mraky, tak jsme moc dobře naladěni nebyli. Přáli jsme si sluníčko, teplo, výhledy. Byla zima, vítr, mlha. Ale ono to má něco do sebe. Ta atmosféra mostu má svou mystiku. Posuďte podle fotek sami.

Pobřežní silnici CA-1 jsme vzali pěkně odshora, od Golden Gate. Vlastně mezi vámi a Asií je jen voda a nic jiného. Vidíte pěkné útesy, nádherné pláže, ale koupající se lidi maximálně v neoprénech. Nejteplejší je tu voda v srpnu a to nějakých 15°C. Jinak většinou mlha, zima, vítr, vlny. Mlhu a zataženo jsme zažili i my. Ale aspoň to bylo vypovídající a nikoliv kýčovité.

A když už sem tam konečně mezi mraky trochu povylezlo sluníčko, začalo to vše hrát všemi barvami.

Dorazili jsme do městečka Monterey. Nádherné pobřeží. Milionářské domky. Sousednímu Carmel starostoval 3 roky Clint Eastwood. Jeho tehdejší největší politický počin bylo, že nechal zřídit veřejná WC. Nicméně zde vlastní i jednu restauraci, která nám byla doporučena k návštěvě.

Bohužel jaksi ale byla mimo naše finanční možnosti. To napovídal i vozový park venku. Samá Tesla, Porsche ... . Bylo plno, zjevně dobrý podnik. Ale my jen z povzdálí vyfotili. Pro nás asi byly nejzajímavější ty stromy u ní.

Tak jsme navštívili večerní Monterey a druhý den se věnovali pobřeží. Je zde krásně natěsnáno i jedno z nejznámějších golfových hřišť světa. Ale znáte můj vztah ke golfu - to není nic pro mě.

Projeli jsme si tzv. 17 mil drive. Za 10 dolarů vidíte pěkné pobřeží, kolonie ptáků, golfové hřiště, ale především nádherné stromy.

A pak již zase pokračovala naše mlžná cesta po pobřeží. Většina mostů byla postavena ve 30. létech 20. století.

A pak to přišlo. Naprosto bez varování. Kolonie Rypoušů sloních. Naprosto pohodová zvířata. Válí se. Vyhřívají se. Plácají na sebe písek. Případně se drbou pod bradou.

Navečer se už vyjasnilo a my mohli obdivovat známé pláže u Santa Barbary.

 

Autor: Tomáš Flaška | sobota 30.5.2015 16:40 | karma článku: 19,87 | přečteno: 614x