Občane plač, už nebudeš mít ani tu poslední možnost zastání

Soudy tu až doposud platily jako ta poslední záchranná brzda. Soustava státního zastupitelství a soudů byla sice občas za nějaké konkrétní případy kritizována, ale v drtivé většině akceptována a respektována.

Výroky našich politiků už bohužel vše staví na hlavu.

Premiér Babiš o svém stíhání: Je to kampáááň a účelovka. Tu účelovku tedy provozovala policie se státním zastupitelstvím několik let.

Ministryně spravedlnosti Benešová nám sdělila, že trestní stíhání lze objednat. Sice se to později snažila zamumlat, ale: co na srdci, to na jazyku. Možná ho lze tedy i za peníze zastavit. To je vlastně totéž v opačném gardu.

Podle vládních politiků opozice kritikou rozhodnutí státního zástupce Šarocha v kauze Čapího hnízda zpochybňuje nezávislost státního zastupitelství.

Náš moudrý prezident sdělil, že udělí premiérovi abolici. Vůbec tedy nevěří nejvyššímu státnímu zástupci. Pan prezident o sobě samozřejmě ví, že je chytřejší. Jenom nevím, jestli je tedy dle něj to nejvyšší státní zastupitelství nezávislé či nikoliv.

A korunu tomu nasadil předseda SPD Tomio Okamura který v dnešním interview ČT sdělil, že kauza prezidenta nemá přijít před Ústavní soud, protože Ústavnímu soudu nedůvěřuje. A proč mu nedůvěřuje? Protože SPD podala nějaké podání že je u nás v porovnání s Polskem a Maďarskem předražená elektřina. A Ústavní soud v této věci nic nedělá. Proto mu nedůvěřuje.

Ne, to opravdu není vtip, to dnes s vážnou tváří pronesl na kameru. To by Kafka zíral, když psal svůj Proces. Sem tedy jeho fantazie nedosahovala.

Autor: Tomáš Flaška | středa 25.9.2019 19:29 | karma článku: 40,60 | přečteno: 5751x