No pane prezidente a co čeští agenti v Rusku?

Náš moudrý pan prezident chce slyšet, jací že to ruští agenti u nás působí a co mají za lubem. Sice je to poněkud nezvyklé, naši tajnou službu to asi zničí, ale co by člověk pro své bratry neudělal, viďte.

Na to velmi úsměvně reagovali zástupci komunistické strany naší země: podle nich má pan prezident právo znát všechny ruské agenty u nás. Zajímavé. Že by změna stanoviska? Takže už i komunisté uznávají, že jsou u nás ruští agenti?

V této souvislosti mě napadlo, že dnes soud v Moskvě prodloužil novináři Ivanu Safronovovi vazbu do jara. Tento novinář čelí obvinění z vlastizrady, protože prý předával informace českým tajným službám. Ve vazbě sedí už od července a stále se nic neděje.

Co kdyby tedy náš moudrý pan prezident využil váhy své osobnosti a požádal všechny naše tajné služby, aby mu sdělily, kolik je na tom obvinění pravdy a kdo tedy onoho ruského novináře úkoloval a jak.

Předpokládám, že by se mu odpovědi dostalo. Ba muselo dostat, jak se už vyjádřila KSČM i SPD, a dozvěděl by se s největší pravděpodobností, že žádná naše tajná služba nemá s Ivanem Safronovem nic společného. Pak by mohl využít svého vlivu a poslat pana Nejedlého do Moskvy aby tam vše vysvětlil a zasadil se o propuštění Ivana Safronova. To by snad udělal zase jednou nějakou rozumnou a užitečnou věc.

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 30.11.2020 19:17 | karma článku: 32,42 | přečteno: 843x