Náš lidový pan premiér Babiš

Máme to černé na bílém. Panu Andreji Babišovi byl přiznán starobní důchod ve výši 19.000,- korun českých. Je to prostě obyčejný člověk z lidu, který si na nic nehraje.

Část produktivního věku sice strávil na Slovensku, odkud mu také půjde důchod, ale aby mu byl přiznán důchod český, musel zde absolvovat 33 aktivních let. Důchodového věku dosáhl v roce 2017 a potřeboval 33 odpracovaných let. Tedy v ČR musel být ekonomicky činný nejpozději od roku 1984. To období před tím rokem 1984 asi moc k výši sumy přispět nemohlo, když v tom bylo i studium.

Nejlepší je upřímný údiv našeho pana premiéra: „Však jsem zaplatil 322 milionů na daních.“ Až okolí mu muselo sdělit, že důchod se nevypočítává podle odvedených daní, ale podle zaplacených odvodů. A to je prosím pan Babiš bývalý ministr financí a dnes dokonce ještě premiér naší vlády. A pořád má bezmeznou důvěru zhruba 28% voličů. Gratuluji jim!

Nicméně stejně je to dokonalé. Pan premiér buď míchá hrušky s jablky a sděluje nám, kolik na daních zaplatily jeho firmy. Nebo to myslí upřímně a říká nám, kolik na daních opravdu zaplatil on sám. Pak ale ty sociální odvody asi nebyly tak košer, že?

Pokud vezmu v úvahu, že posledních 8 let byl v politice a z titulu své funkce měl plat přes 100 tisíc měsíčně (a z toho odvedené příslušné sociální odvody), tak tu dobu před tím si chudáček musel dlouhodobě přijít tak na pár tisícovek měsíčně. Slzičku bych zatlačil.

Vzpomínáme si na ten hon na živnostníky a EET? Že by nějaká zkušenost z vlastní praxe? A při tak ubohém platu ty offshorové daňové ráje, exotické rodinné dovolené, podnikatelská expanze? No tomu už neříkám umění optimalizace daní, ale drzý výsměch do očí všem.

Bohorovně pan Babiš sdělil, že celý důchod věnuje samoživitelkám. Tak je vidět, že ten důchod nepotřebuje a že si i při svých minimálních dlouhodobých příjmech našetřil dost.

Autor: Tomáš Flaška | pátek 19.11.2021 13:34 | karma článku: 33,58 | přečteno: 1120x