Máme úžasnou, ekonomicky zdatnou vládu!

To je perfektní výkon. Místo plánovaného schodku 500 miliard je ten schodek jenom miliard 370. To je snížení o čtvrtinu! I Stachanovci by se museli stydět.

Ti byli schopni být oproti plánu lepší tak maximálně o pár procent. Však nám to vláda dá jistě v následujících týdnech patřičně sežrat, že je vlastně vše lepší než to vypadalo. Takže už je vlastně líp a není co zlepšovat, že ANO?

Ale je to jinak. Na tento rok máme naplánovanou sekeru 320 miliard, která se (zase plánovitě) zvýší o dalších 80-120 miliard z důvodu zrušení superhrubé mzdy. Kalousek musí závistí pukat vzteky. Vždyť on se dopracoval jen ke 190 miliardám. A o nějaké tehdejší světové hospodářské krizi za jeho ministrování se v posledních letech nesmělo vůbec, ale opravdu vůbec, hovořit.

I náš moudrý pan prezident usoudil, že ten schodek asi není nejlepší. A tak ten zákon o zrušení superhrubé mzdy radši (ne)vetoval. Nikdo vlastně přesně neví jak to ve své genialitě myslel, když vymyslel, že s k zákonu nevyjádří. Tak musel poslat vysvětlující dopis, aby ta spodina jeho geniální slunné myšlenky vlastně pochopila.

Premiér nejdřív chtěl zmocněnce pro očkování, pak prohlásil, že to bude dělat sám a teď vlastně vysvětlil, že to myslel jako nadsázku. Tak on ke svým projevům aspoň nepíše vysvětlující dopisy. Nikdo mu sice nerozumí, ale všichni jeho věrní mu věří. O tom to přeci je.

Ti dva spolu novoročně poobědvali. Sice se to nesmělo, ale prohlásili to jako nikoliv soukromé, ale pracovní setkání, a to se může. Co ale vlastně probrali se dozvědět nikdo nemůže. A kdo by se po tom pídil, byl by okamžitě vrchním mluvčím Ovčáčkem označen za hyenu.

No pěkně nám ten rok začíná.

Autor: Tomáš Flaška | úterý 5.1.2021 18:54 | karma článku: 32,76 | přečteno: 1023x