Máme nového zmocněnce nebo ministra? Co vlastně?

Pomiňme nyní tanečky kolem toho, jestli měl být Adam Vojtěch odejit již dříve, nebo to měl sám vzdát na doporučení až teď, to ať si rozeberou jiní. Mě zaujala jiná věc. 

Zřejmě nový pan ministr zdravotnictví Roman Prymula dělal Adamu Vojtěchovi náměstka a v květnu odešel. Někdo tvrdí, že se se svým šéfem nepohodl, někdo říká, že proto, že nezískal bezpečnostní prověrku. 

Pak je ale pikantní, že na vyšší místo jí už nepotřebuje. 

Nicméně od června letošního roku zastával nově zřízenou funkci Vládního zmocněnce pro vědu a výzkum ve zdravotnictví. Docela by mě zajímalo, kdo tuto funkci obsadí nyní. Nebo pan Prymula zvládne obě funkce najednou? Bude zde ministr Havlíček č. 2? 

Nebo se ukáže, že tato funkce již nebude potřeba, což považuji za nejpravděpodobnější řešení? To je ale dost zajímavé. Proč byla funkce zapotřebí 3 měsíce a najednou zapotřebí nebude? Kolik měl pan Prymula ty 3 měsíce plat? Nevím. 50 tisíc? 100 tisíc? Je to jedno. V porovnání s 500 miliardovou sekerou je to o ničem. 

Ale je potřeba si připomenout, že za doby koronavirové nouze padaly několikaleté tresty za krádeže rohlíků v samoobsluze se škodou řádově desítek korun. 

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 21.9.2020 15:42 | karma článku: 31,51 | přečteno: 798x