Komunista Filip asi zase větří příležitost

Díky ANO jsou komunisté v podstatě součástí vládní koalice. A vzpomínáte na 30. léta co říkali na adresu demokratických stran v parlamentu? "Jezdíme se do Moskvy učit, jak Vám zakroutit krkem."

V 50. letech pak své sliby splnili. Doslova. Šibenice byly v kurzu. A v těchto dnech předseda KSČM Vojtěch Filip poskytl rozhovor ruskému armádnímu(!) listu Krasnaja zvezda. Pro neznalé ruštiny dodávám, že překlad názvu zní Rudá hvězda, což byl symbol komunistického SSSR, který nás 40 let držel pod krkem.

V onom rozhovoru pan Filip požaduje rezignaci ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD), protože podle něj má odpovědnost za nárůst fašistických tendencí u nás. Slyšíte tu hrozbu? Fašističtí pohlaváři byli po válce v Norimberském procesu odsouzeni k smrti a popraveni.

Pan Filip pokračuje: "Někteří pražští fašisté mají vlivem Evropské unie a USA v úmyslu narušit dobré vztahy mezi dvěma slovanskými národy a neváhají urazit osvoboditele z Ruska a dalších zemí bývalého Sovětského svazu.

A máme jasno. Nepřítel je definovaný, tradičně USA a nově i Evropská unie. Fašisté jsou jen v Praze (jaký soulad s naším moudrým panem prezidentem a jeho Pražskou kavárnou) a až se to jednou otočí tak asi má dojít na to, co se do Moskvy jezdili učit už ve 30. letech.

Co si předseda komunistů Vojtěch Filip myslí o samostatnosti Česka je asi jasné, když v onom rozhovoru pochválil ruské úřady za to, že nestaví pomníky československým legionářům. Ti se totiž o vznik samostatného Československa zasadili. 

Pikantní je, že pan Filip poskytl ten rozhovor časopisu, který před pár lety uveřejnil článek, že by Československo mělo být vděčné za okupaci roku 1968. Tenkrát (a ještě dnes) Moskva zdůvodňovala okupaci nebezpečím německého revanšismu u nás.

A pan Filip dnes v Moskvě hlásá, že u nás posilují fašistické tendence.

Autor: Tomáš Flaška | sobota 16.5.2020 17:46 | karma článku: 32,02 | přečteno: 730x