Kolovrátek ANO nepřestane a nepřestane

Po baronu Prášilovi Andreji Babišovi, kterému voliči vyprášili kožich, začíná být aktivistický pan dvojministr Havlíček. A pořád dokola a pořád to samé.

Nejdřív jeho guru Babiš mluvil o podvodu na voličích v souvislosti s předvolebními koalicemi. Pan Havlíček to párkrát zopakoval, teď mluví o „podvůdku“. Možná citace z volebního zákona 247/1995 Sb., § 31, odst. (1): "Kandidátní listiny pro volby do Poslanecké sněmovny mohou podávat registrované politické strany a politická hnutí, jejichž činnost nebyla pozastavena, a jejich koalice; za kandidátní listinu podanou koalicí se považuje ta, kterou všechny společně kandidující politické strany a politická hnutí jednoznačně na kandidátní listině jako koaliční označí, uvedou, kdo je členem koalice, a stanoví její název." Třeba by nám představitelé ANO mohli objasnit v čem spočívá ten volební podvod.

A pokud bychom i na tu hru o podvodu přistoupili, mohu se prosím zeptat na jakých voličích byl podvod spáchán? Na voličích vítězných koalic? Dovolte, abych se pousmál. Na voličích poražených uskupení? Tak to mi dovolte abych se rozesmál z plna hrdla a zamnul si ruce.

Ale pan ministr Havlíček zaperlil znova. V souvislosti s tím, že ani jeden ze zúčastněných neměl při památné návštěvě prezidenta v nemocnici nasazenou roušku, pronesl na adresu zaměstnanců nemocnice: „Lidé, kteří tam jsou, možná i z té nemocnice, na tohle měli dohlížet a měli říct, vemte si tu roušku proto a proto.“ Takže ne ti účastníci schůzky jsou vinni, že si nenasadili roušky. Mohou za to zaměstnanci nemocnice. Divím se jim, že si něco takového nechají líbit.

To bych pak také mohl jet načerno a tvrdit, že mě měl průvodčí upozornit. Nebo bych mohl v samoobsluze něco ukrást a hájit se tím, že mě měl prodavač vyzvat abych zaplatil.

Pro mě je to papalášská arogance. A jenom se potvrzuje, že je dobře, že tato garnitura půjde od válu.

Autor: Tomáš Flaška | středa 27.10.2021 11:03 | karma článku: 45,56 | přečteno: 10017x