Je i tohle vůči lidem nutné?

Prezident Zeman odmítl jmenovat 40 nových soudců a soudkyň, kteří mají posílit soudy zejména ve Středočeském a Ústeckém kraji. Pomůže to těm, co čekají léta na rozsudek?

Prezident to zdůvodnil tím, že je zdvořilé počkat na nového ministra (Robert Pelikán chce z politiky odejít). Robert Pelikán zase tvrdí, že je to msta prezidenta za jeho postoj v kauze Nikulin (ruský Hacker, který byl vydán do USA).

Pan prezident neřekl, že má k soudcům výhrady. Předpokládám tedy, že po nástupu nového ministra je jmenuje. Ať je to tak, nebo tak, co s tím mají společného lidé, kteří čekají na rozsudky hodně dlouhou dobu a čekat zjevně ještě budou? Jak se provinili ti soudci že budou muset čekat ještě neznámou dobu na svůj mandát? A jak chce pan prezident řešit situaci, pokud se přeci jen novou vládu v řádu týdnů sestavit nepodaří, což se může lehce stát?

To už opravdu osobní msta spadla až takhle hluboko? A kromě toho si nedokážu představit, že toto nějak osobně může ministrovi Pelikánovi jakkoliv ublížit. Jen a pouze mnoha jiným. Nebo má pan prezident pravdu a je zdvořilé počkat na nového ministra? Nebylo by v tom případě rozumnější říci: „Dopředu se omlouvám novému panu ministrovi, ale soudce z důvodu naléhavosti jmenuji hned“?

Kdo chce tohle obhajovat tak už si nevidí ani na špičku nosu.

 

 

Autor: Tomáš Flaška | pátek 1.6.2018 3:14 | karma článku: 33,82 | přečteno: 1029x