I náš moudrý pan prezident uctil památku Jana Palacha

Připojil se, samozřejmě. Poslal věnce, už fyzicky přeci jen nezvládá někam chodit. Ale propásl příležitost mlčet a okomentoval to.

Několik desítek lidí se sešlo ve Františkových Lázních, aby uctili památku a připomenuli si odkaz Jana Palacha.

Pietní akt k uctění památky Jana Palacha se ve středu v den 50. výročí jeho protestu konal v Městských sadech v Ústí nad Labem u památníku obětem komunismu.

50. výročí upálení Jana Palacha si připomněli lidé napříč republikou a také v Novém Jičíně

Na Masarykově náměstí v Hradci Králové se dnes podvečerem sešly desítky lidí, aby uctily památku studenta Jana Palacha a dalších, kteří si před půl stoletím rozhodli vzít život.  

V Den památky Jana Palacha, 16. ledna 2019, se na Masarykově náměstí v Jihlavě uctila památka 50 let od jeho odvážného protestu. Květinu s trikolorou u památníku Evžena Plocka, který obdobný protest vyjádřil o tři měsíce později v Jihlavě, položili zástupci města i primátorka Karolína Koubová, která k přítomným promluvila.

V Plzni se občané setkali u památníku Obětem komunistického režimu na Anglickém nábřeží. Životní příběh studenta Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Jana Palacha zde připomněl primátor města Plzně Martin Baxa, jenž přečetl i dopis, který Jan Palach zanechal na objasnění svého činu.

Jan Palach byl hrdina, znělo před libereckou radnicí. Uctít jeho památku přišly desítky lidí.

Proboštově na úřadě stáhli ve středu odpoledne vlajku na půl žerdi, zapálili svíčku a zavzpomínali na památku Jana Palacha.

„Za svobodu a demokracii je třeba bojovat.“ Památku Jana Palacha 49 let po jeho činu uctili akademici i studenti pražské Filosofické fakulty Univerzity Karlovy.

"Silný a tragický čin". Politici uctili památku Jana Palacha Květinami i modlitbou. 

O Praze ani nemluvě. A dalo by se pokračovat mnoha městy, vesnicemi, firmami, politiky, spolky, školami, úřady …..

A náš pan prezident? „Nerad se vystavuji setkání s blbci,“ vysvětlil svoji nepřítomnost v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech.

Autor: Tomáš Flaška | úterý 22.1.2019 5:39 | karma článku: 32,41 | přečteno: 1117x