Gratulujeme hokejisti. Rusku navzdory

Parádní představení naší hokejové dvacítky na proběhlém světovém šampionátu dává snad tušení lepších českých hokejových zítřků. A je jedno co si o tom v Moskvě myslí.

Po dlouhé době zase skvělá jízda naší dvacítky turnajem. Porážku ve skupině od Švédů odčinili vítězstvím nad stejným soupeřem v semifinále. A to po nevídaném obratu. Nejen hokejový um, ale i morálka a bojový duch kraloval tomuto mužstvu.

Ve finále sice nestačili na Kanadu, ale rozhodně si ostudu neuřízli. Po ztrátě 0:2 po dvou třetinách, kdy to vypadalo pro Kanaďany na nudnou selanku, se naši mladíci v posledním dějství neskutečně zvedli, zatlačili Kanaďany do jejich třetiny a nakonec to korunovali dvěma góly.

Prohra v prodloužení chvíli zabolí, ale z celého turnaje je možno odjet se vztyčenou hlavou. Bravo a gratuluji!

A co na to tisk v Moskvě? Ten nemůže skousnout, že díky jejich ruským bratrům v zákopech, nemůže mnoho ukrajinských sportovců sportovat. Někteří z nich už fatálně nemohou ani žít. Správně tak byla reprezentace vyřazena ze všech mezinárodních soutěží. K tomu komentář ruského sportovního novináře Žanylova: „Nejdřív se Češi, kteří se bez ruské reprezentace začali cítit důležitější a svobodnější, vysmáli Švýcarům. Kdyby byli Rusové v Kanadě, Češi by pravděpodobně už dávno ukončili svou pouť turnajem a vrátili by se domů.“

A co na to zdejší slovutní komentátoři? Jeden pedagog vždy vystupoval proti vyřazování ruské a běloruské reprezentace z mezinárodních soutěží. Připusťme, že by měl ruský komentátor pravdu a na medaile bychom opravdu díky přítomnosti Ruska nedosáhli. Radoval by se a byl by spokojen?

Autor: Tomáš Flaška | pátek 6.1.2023 6:38 | karma článku: 26,41 | přečteno: 495x