Delta Mississippi

Procházka v bažinatých lesích u ústí Mississippi je pro otrlé. Kdo nemáte rádi hady, plazy obecně, a jinou havěť, tak tento blog radši ani neotvírejte. 

To si tak jedete podél Mississippi, nebo i přes ní ....

... a pak si zastavíte na svačinku. Parkoviště jako každé jiné, akorát vedle něj voda. Jako skoro tady všude. A než stačíte vybalit jídlo, tak už k vám pluje. Zvědavost je velká, ale respekt před vámi naštěstí taky. Takže si drží odstup. A vy též. A oba jste připraveni na ústup. On odplavat a vy rychle skočit do auta a zabouchnout za sebou dveře. 

Pak už zajedete k návštěvnickému centru. Tam vám v klidu dají mapičku kudy chodit. Řeknou vám, kde jsou momentálně k vidění aligátoři, v kterém úseku cesty jsou vedle ní ve vodě hadi a můžete vyrazit. Je jen vaší zodpovědností jak se budete v přírodě chovat. Tady si na nějaké vodění za ručičku nehrají. Maximálně vám pohrozí pokutou za krmení zvěře. Ale to si stejně rozmyslíte. 

Jedinou útěchou je, že jdete po hotovém chodníčku. 

Na té ceduli je vidět, že podnebí zde rozhodně není růžové.

Rozhodně bych nechtěl být tím, kdo tu stezku budoval. A vůbec ne nějakým tím průkopníkem, který to tu před pár stovkami let objevoval. A už vůbec ne tím původním obyvatelem, který tu před tím pořád žil. 

A dojdete k místu, které vám označili v návštěvnickém centru. A opravdu tam je. Aligátor. Dali jsme mu familierní pojmenování "Alík". 

Tak jdeme dál.  

Ten naštěstí zdrhal, když si nás na chodníčku všiml.
To připomíná naše kraje.
Jako všude jinde, jsou i tady.
Tak tenhle už nezdrhal a zvědavě si nás prohlížel.
Tohle jsem už nedali. Bylo po vydatných deštích a chodníček byl asi 10 cm pod vodou. Byly dvě možnosti - holínky nebo projít bosky. Holínky jsme neměli a bosi jsme se neodvážili. Tak tady byla konečná a obrat zpět.
Tak zase o kus dál jiný kousek.
Ta nám teda pěkně nadávala, co jí tam lezeme.

Legrace přestane když vám místní obyvatelé začnou lézt i přes chodníček. To hodně zpomalíte a místo na přírodu začnete podstatně víc koukat i pod nohy. Naštěstí to jen přešel a zase zmizel na druhé straně do vody. 

U posledního kousku si uvědomíte, že jste celou cestu měli koukat nejen pod nohy a kolem sebe, ale i nad sebe. No, přečkali jsme to :-)

 

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 13.5.2019 12:24 | karma článku: 29,60 | přečteno: 774x