Diskuse

Chcimír

Foto

Tyhle debaty tu jsou zbytečné.

Nechme to na Ukrajině a dokud oni budou bojovat, snažme se je co nejvíce podporovat.

Bojují i za nás.

RK

Chcimír je duševní gigant, který si myslí a věří, že RuSS dodrží uzavřenou dohodu.

Foto

J87a82n 84Š24i83k

29. 4. 2024 20:19

Dokonalá charakteristika. Zejména to plácání páté přes deváté, třeba jak nás v roce 1968 okupovali Ukrajinci. To už musel vymyslet fakt nějaký duševní gigant a ještě větší duševní giganti jsou ti, co to melou dokola a tváří se u toho moudře. A ještě takovému blábolu říkají názor... Hezký den

Foto

Souodobý Chcimír má dokonalý předobraz v pronacistických Chcimírech, kteří zde působili ve druhé polovině 30. let. Hlavně nijak neprovokovat Německo, protože když budeme na Hitlera a nacisty hodní, tak na nás nezaútočí, laskavě a s vděčností za nekladení odporu nás nechají na pokoji.

Pozoruhodné je, že tehdejší Chcimírové si v březnu 1939 mysleli, že Hitler je za jejich oddanou službu odmění funkcemi v protektorátní vládě. Hrubě se spletli. Hitler věděl o jejich bezcharakternosti a pohrdal jimi. Hitler se spíše snažil propagandisticky se ukázat ve společnosti někoho z těch, kdo měli pro svoji statečnost a odvahu důvěru u našich lidí. Známá je epizoda, jak nechal zinscenovat 16. března na pražském Hradě setkání s Janem Syrovým, podal mu ruku a řekl něco ve smyslu, že německá vláda v Čechách bude k lidem příznivá a shovívavá, že on (Hitler) osobně si prý vezme český národ pod svoji ochranu a zajistí mu bezpečí... Jan Syrový neřekl ani slovo a odešel. A je známo že nebyl žádný chcimír, on naopak byl odhodlaný proti nacistům bojovat. A žádným spojencem Hitlera se nestal.

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/zadny-spojenec-hitlera-ale-obet-monstrprocesu-rodina-se-snazi-rehabilitovat-generala-syroveho-36472

Naprosto děsné je, že komunisté po válce zneužili tu Hitlerem zinscenovanou situaci k hanebnému procesu s Janem Syrovým.

Notabene právě komunisté byli též předobrazem dnešních Chcimírů, protože měli od Stalina přes Kominternu zakázán jakýkoliv protinacistický odboj, což trvalo do až roku 1941.

JL

Dodal bych k clanku a doufam, ze se na me Flaska nezlobi: tedy je zrejme, ze zdejsi chcimira nechape rozdil mezi slovy mezi slovy spravedlivy mir a mir zpupnych vitezu. K miru "zpupnych" doslo v letech 1918 a 1945 kdy po bezpodminecne kapitalaci porazena strane byla nucena prijmout "mir" zpupnych vitezu. V r. 1918 jim byla Francie a v r. 1945 SSSR. K miru spravedlivemu bylo v obou pripadech predaleko. Proto neustale obavy z revansizmu!

Pokud zvitezi Rusko, co ocekavat? Spravedlivy mir? Od Putina ktery Ukrajine upira pravo, jako narod vubec existovat? Neverim ze na pr. panove Horner a Barta by byli tak naivni!

JK

Chcimír je člověk, který si myslí, že mír nastane, když se s Rusákama dohodnete, že přestanou střílet.

ZH

Pikantní na celé věci je, že mnozí chcimírové (zejména ti od Okamury, ale i od Babiše) zároveň nechtějí přijímat uprchlíky. Mír pod taktovkou Ruska (respektive převážně za jeho podmínek, jinak žádné jednání nebude) však znamená další statisíce Ukrajinců, kteří sem přijdou. Taková schizofrenní situace. Stejně jako u sluníčkářů, kteří bojují za práva muslimských připrchlíků a homosexuálů současně. Také nechápou, že chtít obojí současně je velmi problematické.

HH

A co když to nakonec skončí tím jednáním? Co pak s těmi chcimiry?

MB

Budeme je vyvážet. Někteří mocnáři za dobré chcimíry dobře platí

  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,97
  • Průměrná čtenost 2988x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.