Tady je Papalovo

Byl pozdní večer dubnový a já jsem loupala mrkev. Dostala jsem od kolegy nejlepší škrabku na světě, jak říká má oblíbená hrdinka televizní  kuchařinka a nemohla jsem přestat loupat, dokud všechna mrkev nezmizela.

Kolega měl pravdu. Nikdy v životě jsem si loupání mrkve tak neužila. A u toho loupání mi došlo, že o loupání nikdo foodblog ještě nenapsal a ani vlog nenatočil a že je to možná škoda. Co je to za debilní slovo vlog? Připomíná mi to spíše no my ženy víme, ale rozhodně ne video vložené na internet za účelem sebeexibice a honění si svého vlastního ega. Kde jsem to skončila. U toho loupání. Prostě si kupte od Tondy škrabku a uvidíte ten mazec. Když jsem oloupala mrkev, nevěřícně jsem pohlédla na právě zakoupenou láhev Coca-coly a na obalu recept. Zhrozila jsem se! Babica vymyslel recept s tradičním kofeinovým nealko nápojem a prodal ho Coca-Cole? To snad ne?! Nebo snad Láďa Hruška? Samá voda. Koko se prodala. Koko jako Koko cola nebo Cola Koko vaří asijské knedlíčky a díky bohu v tom není onen praslavný nápoj s reklamou na Vánoce a vláček.

 Poslední dobou se mi jídlo poněkud zajídá. Zajídá se mi cokoliv zajídat tím, co na mě vybafne a ještě jednou na mě někde vyskočí recept, tak se půjdu radši zastřelit. To už neumíme nic jinýho než se cpát a cpát? I noblesní gurmán Pavel Maurer, který se donedávna snažil propagovat jídlo jako symfonii, v hlouposti všech vlogů a blogů skoro zaniknul. Třešničkou na dortu je ovšem velmi sledovaný seriál na nejmenované komerční televizi, kde se vaří a papá a zároveň si to papáníčko můžete doma učmuchtit, protože titulky končí receptem. Veškerá televizní zábava se redukovala na jednu platformu OKD žrádlo s. r. o, kterou asi koupil magnát Papala a brzy ji prodá a uteče kamsi do tramtárie. S bývalou missí slečnou nakoupí pozemky  v podhradí  a označí pozlacenou cedulí Papalovo. Dále se pak médium dělí na kanály Ž1, Ž2, Ž3, Ž4 a za stálého míchání pokračujeme, až napočítáme všechny televizní stanice, časopisy, online magazíny, vlogy a blogy taky jsem slyšela o flogách (prej fotky) no a dál už to znáte. Všichni na to čumí prostě. Dneska se už ani nečte, dneska se prostě čumí.

Co by tomu všemu asi říkala Anna Holubová a Svatopluk Kuřátko? Jedni z mála socialistických vlogerů a vlastně foodhrdinů doby minulé? Měla by Žena za pultem vše z Alberta nebo Billy? Zaskočil by rozpačitému Svatoplukovi pomoci do hotelové kantýny někdo z Alcronu nebo Chlebíčků a. s.? A měli by svůj blog, vlog nebo flog?

Ať už je to jakkoliv, míchání, mazání, krájení, pečení, šťouchání , krájení, válení, lámání a tak vůbec jídla je prostě moc. Kdyby to Papala všechno prodal, udělal by nejlíp. Protože on nás všechny jednou stejně prodá a i s našima přecpanejma pupkama.

Autor: Lucie Flajšmanová | úterý 19.4.2016 0:00 | karma článku: 7,31 | přečteno: 256x
  • Další články autora

Lucie Flajšmanová

Vánoční bohoslužba

24.12.2013 v 17:59 | Karma: 8,98

Lucie Flajšmanová

Kravataci v City

3.5.2013 v 20:36 | Karma: 7,51