Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nejsem celebrita, ale "dílny" ve škole byly vždy mým postrachem:-P,něco udělat (postavit podsadu, nštípat dříví, pracovat s pilou jsem se naučila až ve skautském oddíle, ten byl užitečnější a bezplatný na rozdíl od stávajících kroužků, z kluků z oddílu vzešli velmi šikovní stolaři:-), kteří se dokážou solidně uživit

0 0
možnosti

Bez technických oborů bude naše společnost technologicky zaostávat. Proto zůstaneme jen montovnou technologicky vyspělé Evropy. :-(

1 0
možnosti
Foto

Zase nastolíme dělnicko-rolnickou společnost? A jak to uděláme? Bude stát každému diktovat, jaké bude vykonávat povolání?

1 4
možnosti
Foto

Minimálně 60% je slušně řečeno těžko vzdělávatelných. Přesto se vzdělávají. Marní se tím čas a vyhazují velké peníze. Na řemeslo se jim nechce, protože společenská úroveň řemeslníků vzala za své. Řekne-li někdo o sobě, že je soustružník, bere se to dnes, jako by byl postižený. To měl asi autor na mysli. Z národa se pomalu vytrácí šikovnost, která se do genů vkládala po staletí. Jak člověk bez tohoto návyku vypadá? Stačí kouknout na "spoluobčany". Být šikovný a pracovitý není samozřejmost, to je výsledek tisíciletého vývoje. Vyšlechtit růži stojí úsilí trvá roky. Na šípek zplaní během pár let.

4 0
možnosti

... a druhý problém je všeobecný pocit, že když se vše dá najít na netu (strýček google, tetička wikipedie...), není potřeba se nic učit.

2 0
možnosti
Foto

Abych byl upřímný, mně společnost manuálních nemehel celkem vyhovuje. Aspoň ti šikovnější nemají problém se uživit.

On to ale není problém jen technických oborů. Závratným tempem nám roste i počet intelektuálních nemehel.

5 0
možnosti
Foto

Remeslnik si v dnesni dobe muze vydelat mnohem vic nez vysokoskolak a o praci mit nouzi pravdepodobne nebude. Znam nekolik vysokoskolaku, kteri se preskolili na "nizsi" uroven a dari se jim. Ale v zivote neni treba zapominat ani na veci, ktere cloveku delaji radost: zpev, malovani atp., zivot neni jen prace a snaha o co nejlepsi vykon, nejsme roboti.

7 0
možnosti

Přesně tak.  Ono i s diplomem z nějakého podivného oboru se cca 5% absolventů uživí, ale u dobří řemeslníci všichni.  Kolegův syn nevěděl po ZŠ, co vlastně chce, tak se vyučil, odmaturoval a nakonec vystudoval sociologii na UK.  Deset let dělal, co se dalo a teď se vrátil k řemeslu.  A jeho příjem je cca trojnásobný.

4 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik