Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Už zase s tebou nemluvím! (Mokrá verze..)

'Člověk, který neumí mlčet, neumí ani mluvit.' To je přece jasný.. Tak co...

Vhodné triko..

Tato studie navazuje volně na předešlou suchou variantu trestného mlčení, kterou si můžete přečíst zde: http://fiser.blog.idnes.cz/c/82804/Nemluvim-s-tebou-Mlcim-proti-tobe.html a je stejně trapná a rádobyvtipná, ne-li ještě trapnější a rádobyvtipnější. Rozumní a soudní, zkrátka normální čtenáři nechť proto zváží, jestli vážně mají chuť utrácet čas právě tímto nešťastným způsobem. Jestliže si přece jen říct nedají, jejich pocity po dočtení článku budou asi následující: Hm, pěkná ptákovina. Buď je to magor, nebo zastydlej puberťák.. Toho bych chtěla mít doma... Tak co? Stojí vám to za to? No, jak myslíte. Nuže:

Nastalou situaci se nesnažíme pochopit, není to totiž možné. Nemůže se to podařit ani z vašeho - našeho pohledu a stanoviska (které je logické), natož z toho jejího.. Lidský mozek je šílený, strašlivý a nepředstavitelný labyrint. A co teprve ten ženský.. Když už jsme tedy správně pochopili, že to nechápeme a pochopit nemůžeme, zkusíme alespoň (fakt..'alespoň'!) využít tuto veskrze neveselou situaci k několika legračním zoufalostem. Lehce nadstandardní a stejně lehce nestandardní smysl pro humor máme (ten už nás přece několikrát zachránil od nejhoršího) a nic víc nepotřebujeme. Škála kousků, která se před námi otevírá, je opravdu široká a záleží jen na nás, kterou z podařených taškařic si vyberete. Pro jistotu však začněte něčím nenáročnějším..

Tak třeba můžete v intervalu cca 15 minut se železnou pravidelností vyhlížet z okna a do ohlušujícího tlukotu dešťových kapek vtipně hlásit: 'A nezaprší..' Existuje zde určitá, byť - přiznejme si to - nejspíš pouze teoretická možnost, že po 74 'anezapršení' to paní domácí nevydrží a zařve na vás: 'Nemoh' bys toho už konečně nechat?!!?'. Pravděpodobnost tohoto zvolání je - jak jsme již uvedli - zcela mizivá, neboť toto by se rovnalo nahrávce na smeč a nezapomínejte, že proti sobě máte zkušeného protivníka a žádný vořezávátko..ta vám jen tak nenahraje.. Ovšem kdyby náhodou, tak schválně..jak zareagujete? Správně, mám z vás radost.. Pochopitelně, nebylo to tak těžké: 'A nemohla bys toho už konečně nechat ty?' Ale nezabývejme se teoretickými hloupostmi, věnujme se důležitějším a praktickým záležitostem..

Začněte se okázale (což je druhý stupeň slůvka významně a znamená tedy ještě o něco významněji) a se vší vážností připravovat k řezání dřeva. To je blbost pouze zdánlivá, zároveň je však třeba připustit jistou ošemetnost tohoto počínání. Riskujete totiž, že vaše demonstrativní přípravy zůstanou bez odezvy (to známe..) a co vy pak s tím..v tom dešti? Abyste nakonec nebyl za vola - to by tak ještě scházelo, při tom všem.. A je v tom zároveň i určitá dávka naivity: Fakt jste si myslel, že 'někdo' bude o vaše podivínské počínání projevovat zájem? Nic si z toho nedělejte, já si to myslel taky.. Až procitnete, odkládejte alespoň neodvratný okamžik hanby, prohry a potupného ponížení co možná nejdéle a když už vážně není zbytí, prohoďte k sobě ledabyle něco v tom smyslu, že 'přece prší a řezat dříví by vlastně byla kravina' a jděte zalévat zahradu. Nejste z cukru. Taky nezapomínejte, že jste ve válce, takže si šupem oblékněte kraťasy a tílko, vezměte konev a hybaj.. Sledujete tím rafinovaně dva potencionální cíle najednou. První (a pravděpodobnější), že se dočkáte reakce: 'Jsi normální? Přeskočilo ti?', s čímž už by se nechalo jistě 'něco dělat'.. Druhý (naivně teoretický), že se dočkáte reakce: 'Kam chceš jít? Vždyť nastydneš..', čímž by to sice bylo 'doma', bohužel se však opět jedná o bohapustou teorii, čili nic.. Ve skutečnosti nebude následovat reakce žádná, ale s tím se nakonec počítá, tak co..

Když vylezete z vany (a on takovej horkej čaj s rumem hezky pěkně v horký vodě a notabene po tom husarským zalejvacím kousku má taky něco do sebe..), neudělejte školáckou chybu a nezapínejte si ten důležitej fotbal. Zavřete se (s notebookem) do pokoje bez televize - demonstrujete tím svou naprostou a totální vykolejenost - a sledujte ho online na internetu. Stojí to za to.. Během dlouhodobého deště (stylově jsme před pár dny měli Medarda..) si taktéž průběžně balte zavazadla, netřeba snad již připomínat, že významně, až okázale.. Tuto činnost ovšem vychytrale nikterak neuspěchávejte, aby se vám snad nedejbože nestalo, že skutečně dobalíte. Protože co potom? Takže: hezky si to šetřete..rozumíme si.

Na svůj blog nic nedávejte, z toho už jste snad vyrostl. Je to nejen zbytečné, je to dokonce kontraproduktivní, jak už byste měl vědět a jistě víte ze svého mladicky nerozvážného pokusu během suché varianty. Vaše ústupky, pečlivě vážené na lékárnických vahách by opět byly oslyšeny, ba co víc, byly by použity proti vám a tady končí veškerá velkorysost..sakra! Taky se nepokoušejte hledat radu, či návod na řešení ve všech těch knihách a'la 'Dokonalým partnerem snadno a rychle.', 'Jak správně řešit partnerské neshody.', apod. To psali(y), když se pohádali(y) s manželkou (manželem).. Žádný účinný recept neexistuje. Buďte trochu realisti, přece.. 

Jelikož se tento článek stává neúnosně dlouhým (neměl jsem bohužel čas napsat kratší..), doporučenou četbu a vhodné písně pro tuto příležitost si probereme příště, tedy ve sněžné verzi trestného mlčení (téemkka), která se od mokré varianty liší jen málo a některé body mají dokonce společné. Do té doby se při svém prapodivném, ne-li zvrhlém smyslu pro humor (jste vůbec normální?) můžete bavit utopistickými představami, jak za svitu luny přicházíte ladným krokem k dotyčné taky-nemluvící a s napřaženou pravicí pronášíte smířlivým tónem cosi jako: 'Odpusť. Smažme to..', 'Do smrti dobrý, co jsme si, to jsme si..', nebo tak něco, šibalsky u toho mrkáte a svůdně se usmíváte. Sice víte stejně dobře jako já, že byste to nedal, protože na to holt člověk muší bejt jinačí formát, ale je to celkem srandovní představa..nebo ne?

Jo a kdybyste snad náhodou podlehli nelidskému psychoteroru a promluvili, nezoufejte. Nic není ztraceno. Bitvu jste sice prohráli, což jistě nepotěší, ale válku stále ještě můžete vyhrát. Mějte na paměti svého spolubojovníka za pravdu, mistra Jana Husa: 'Vítězí, kdo bývá poražen.' Tak co...  

Já vás varoval, četli jste to na vlastní nebezpečí, takže si teď nestěžujte. Na to prostě musíte mít náturu.. To víte - tady si každej pomatenej trouba myslí, že je pan spisovatel. Soudnost veškerá žádná.. A taky nezapomínejte, že je to zadara..tak co byste chtěli, za 'ty prachy'? (Pokud by mi snad chtěl někdo zaplatit, abych už nic nepsal, můžeme se - myslím - domluvit: emailová adresa je někde pod fotkou. Připravte si prosím konkretní nabídky, přičemž předem upozorňuji, že mám o svém nepsaní značně vysoké mínění..)

Končit budeme stylově tak, jak jsme začínali, tedy citátem. Tak třeba..jen tak namátkou..: 'Velmi silný je ten, kdo dovede mlčet i když je v právu.' (Jsem já to ale čtverák.. Nebo je to ta zastydlá puberta? Co myslíte?)

P.S.Abyste neřekli, tak za odměnu, že jste to vzorně dočetli až sem, přihodím ještě (konečně) něco pro zasmání. Takže..řekněte: 'plot'. Už? Tak bacha: Zdraví vás Karel Gott. To samozřejmě není všechno..to je jasný.. Teď řekněte 'okurka'. Už? A pozor: Zdraví vás zase Karel Gott.. (Prča - ne? :-) )

 

     

    

 

  

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Fišer | středa 10.6.2009 21:33 | karma článku: 17,48 | přečteno: 1222x
  • Další články autora

Petr Fišer

Fenomén Vlasta Beneš.

Tímto článkem bych se chtěl pokusit o zpopularizování originálních příspěvků pana Vlasty Beneše, jimiž proslouvá pod seriálem iDNES.cz "100 pohledů na Česko".

3.7.2016 v 12:16 | Karma: 26,08 | Přečteno: 2297x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Hele, Svěrák!

Takovej ten pocit, když proti vám jde po ulici nějakej prošedivělej strejda a najednou si uvědomíte, že je to samotný mistr Svěrák..

27.6.2016 v 19:30 | Karma: 18,62 | Přečteno: 1377x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Pan demagog: Břetislav Olšer.

Bude-li zmíněný pan bloger-spisovatel pokračovat podobným stylem, jako ve svém posledním opusu ( http://olser.blog.idnes.cz/c/314150/Mili-blogeri-za-amnestii-spoluodpovida-vlada-ne-pouze-prezident.html ), má myslím slušnou šanci, že jednoho dne vstoupí do jazyka českého tento obrat: To je naprostý olšerismus!

5.1.2013 v 12:10 | Karma: 27,79 | Přečteno: 3201x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Pátý přes devátý..

O pocitu štěstí, o špendlíku s takovou tou hlavičkou, o tom, kam bych s ním rád píchnul pí. Bobo a tak..

16.11.2012 v 11:53 | Karma: 14,42 | Přečteno: 1090x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Mám rád Jaroslava Duška, leč psát o něm jistě bude fuška..

..trocha poezie (tzv. 'nedělní chvilka') na úvod.. Jo a nemám na mysli bývalého předsedu železničních odborů...

11.11.2012 v 9:55 | Karma: 16,92 | Přečteno: 2136x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Rozkol nacionalistů. S AfD nechce být ve frakci Le Penová ani česká SPD

22. května 2024  11:59,  aktualizováno  12:40

Zástupci francouzské strany Národní sdružení (RN) prohlásili, že v příštím europarlamentu nebudou...

Fandit se bude na náměstích i v kempech. O Staromáku se teprve rozhodne

22. května 2024  12:31

Na náměstích, v kinosále, v kempu nebo i na nádvoří zámku. Tam všude mohou zájemci společně s...

Útočník na Fica schvaloval masové vraždy. „Škrabáka“ chtěl zažalovat

22. května 2024  10:30,  aktualizováno  12:19

Muž, který spáchal atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, chtěl předsedu vlády zažalovat....

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  12:15

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 136
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3345x
petfis@tiscali.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy