Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

On je ale velký rozdíl mezi legálním migrantem a nájezdníkem.

1 0
možnosti
MS

Dnešní článek o zkušenosti britského učitele s žáky převážně migrantského původu. Pěkné počtení, pane Firlo!

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/stiznost-kdyz-zaci-v-britanii-nenavidi-britanii.A240424_184716_p_zahranici_nef

3 0
možnosti
PP

Je chvályhodné, že se snažíte pomoci bližnímu, ale odmítáte vidět dlouhodobé následky. První generace muslimských imigrantů je zpravidla vděčná, další generace bohužel inklinuje k fundamentálnímu (radikálnímu) islámu. Jistě ne všichni, ale většina. Díky tomu stoupá násilí (nejen ve školách západní Evropy) a nikdo si neví, co s tím.

Mezopotámie bývala kdysi kolébkou křesťanské civilizace a její obyvatelé imigraci také moc neřešili. Nedávno tam (na území dnešního Iráku) proběhla občanská válka lidí s různým výkladem Koránu, přitom křesťané tam tvoří už jen 3% obyvatel. Lidé na začátku proměny to však jistě mysleli dobře.

1 0
možnosti
RT

Fakta: máme pouze 4 detekční zařízení pro uprchlíky, z toho jsou dvě pro matky s dětmi, takže to je něco přes 1000 emigrantů, hlavně že podepisujeme pakt. S ostatními , co přijdou, si budeme opékat buřty.

0 0
možnosti
AK

Co mě první napadlo při čtení je sankta simplicitas a Hayekovo "Cesta do pekel bývá dlážděna těmi nejušlechtilejšími úmysly."

Na jedné straně až dětská naivita a na druhé, ale ono to souvisí, považování lidí, kteří racionálně vidí problémy spojené s masovým přemisťováním obyvatel, za neempatické a samozřejmě hloupé.

Co se neziskovek týká jsou zjednodušeně prospěšné a neprospěšné, přičemž ona prospěšnost a neprospěšnost je odvislá od úhlu pohledu toho kterého člověka. Osobně bych zakázal financování z veřejných a i korporátních zdrojů a zavedl daňovou asignaci, kde by jednotlivci z daňové části určovali prospěšnost a neprospěšnost. Jenže to by byl jeden z kroků ubírající moc politikům a úředníkům tudíž neprůchodný. Škoda

1 0
možnosti
MN

Srovnavat migraci sveho casu nasich, vzdelanych lidi, ochotnych pracovat, integrovat se a dodrzovat zakony cilove zeme se soucasnou vlnou "uprchliku" kdovi odkud absolutne odmitajicich prijmout nase hodnoty a kulturu... muze jen clovek rozumu mdleho nebo naprosty slunickarsky silenec! Vic se k tomu neda nic rict..

6 0
možnosti
Foto

R46o17m69a51n 96K32o97z91e73l

24. 4. 2024 18:55

Píšete o populistických stranách. Sice nevím, zda považujete nejsilnější vládní stranu za populistickou, ale i ona říká, že úprchlíci jsou velké nebezpečí.

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/domaci/nepritel-ceska-podle-ods-evropska-unie-a-uprchlici-122001

2 0
možnosti
Foto

R13o57m24a24n 74K47o95z51e91l

24. 4. 2024 18:42

To že se v Evropě žije dobře, nespadlo jen tak z nebe, ale je za tím spousta budování a úsilí. Po ředitelovi, zakladatelovi firmy asi také nebudete chtít, aby se o to své bohatství dělil s těmi, co se na tom nijak nepodíleli.

Do Evropy by ráda šla polovina Afriky (jsou na to studie) a také jsou studie, které říkají, že Afričané mají výrazně nižší IQ, tedy spousta z nich by byla zaměstnatelná jen na jednoduché rutinní práce, které vlivem automatizace mizí.

6 0
možnosti
AK

Tak už jen 2 poznámky:

- zmínil jste uprchlíky z Československa. Kolik z nic hlásalo a provozovalo marxismus-leninismus? Kolik z nich hodlalo vybudovat alespoň okresní sekretariát komunistické strany? Snažili se naučit jazyk, najít si práci a integrovat se do společnosti, což se většině z nich také povedlo.

Rozhodně se nemohli potulovat po celé Evropě. Museli v ubytovacích zařízeních počkat a když se třeba Kanada ozvala s tím, že jich x přijme, rozhodnout se, jestli chtějí do Kanady nebo ne.

- zmínil jste statistiky. Proč se tedy do německých, nebo dokonce švédských nepodíváte? Ten vývoj kriminality je od roku 2015 úděsný. Jsou, bohužel, i tuzemci, kteří kradou, znásilňují a vraždí.

Nevidím důvod, abychom si importovali další...

8 0
možnosti
MS

Dobrý den. V textu článku máte dezinformaci. Není pravda, že dle současných zákonů nemůžete ubytovat cizince. Nemůžete pouze ubytovat cizince bez dokladů. Jinak musíte do tří dnů od ubytování jako ubytovatel vyplnit a cizincem podepsat přihlašovací tiskopis cizince, kde jsou jeho údaje (což bez jeho dokladů nejde) a vaše údaje a ten odevzdat na cizineckou policii - do tří dnů, jinak hrozí pokuta. A tento proces musíte opakovat každý rok, pokud ten cizinec nemá trvalý nájemní vztah, pak to jde jednou za tři roky. Vlastně jako ubytovatel máte podobnou povinnost jako běžný hotel včetně vedení ubytovací knihy, kde jsou vedené kopie přihlašovacích tiskopisů. Neplnění téhle povinnosti může pokutu nafouknout až na 50 tisíc Kč. Myslím, že je to zákon 262 Sb.

3 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 587x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik