Hledá se schopný manažer zn. Grázl – podmínkou

  Jak je těžké, či lehké v dnešní době najít osobu která bude plnit ideál a představu?I když kladené požadavky jsou dá se říci nestandardní, v dnešní době je ale možné přece všechno a tak by obsazení místa neměl být problém, nebo ano...?

Rozhovor je upravený na aktuální potřeby, a zachycuje rozhovor majitele společnosti s oddělením náboru, kde poté hlavní personalista uvažuje nahlas...

Jsme ve společnosti prodávající produkty denní potřeby, které se prodávají velmi dobře, jejich zákazníci stále ověřují, že co uvádějí v reklamě – tak je 100 procentně plněno v produktech.

Expanze – nese se společností již několikátý den, při všech poradách je toto slovo je zmiňováno, a právě došlo na zadaní úkolů personálnímu oddělení.
Mimo standartních provozních pozic nutno sehnat manažera s ostrými lokty, který si prosadí vše co potřebuje, ví kdy říct věci popravdě a kdy naopak může improvizovat nebo i lhát, zkrátka člověka co když vidí červenou dopravní značku, tak dokáže svými argumenty přesvědčit své okolí, že ta značka je vlastně zelená, a k tomu nejdůležitější je aby dokázal zajišťovat stále nové zakázky a prodejní místa.
Manažer personálního oddělení říká, ale takového člověka tu již máme a pokud vím, tak ho regionální kanceláře nesnášejí, nikdy s ním nechce ani komunikovat, a když je na nějaké větší poradě, tak má ke všemu připomínky a všichni by přivítaly, kdyby tento člověk z naší firmy zmizel, a vy chcete posílit ho ještě o jednoho...???
Ano, jeden člověk celou republiku zvládá velmi nesnadno, tak budou dva a území se rozdělí, vím že se dá nazvat problémovým v rámci komunikace k nám, ale uvědomte si, že právě o 65% Vašeho platu se tento člověk postaral.
Jak jen zadat takovou inzerci, to mám do inzerátu napsal hledáme schopného regionálního manažera co bude dosahovat chování grázla, no nakonec se to nějak dalo dohromady a na inzerci se nám lidi hlásí, a chodí na pohovory, ale ten vysněný ideál stále v nedohlednu, buď se na to nikdo necítí a bojí se, nebo je to zase mistr světa co nám lže o sobě již v prvotním rozhovoru.
Myslel jsem si, že člověka s podobnými charakterovými vlastnostmi budeme hledat maximálně po dobu 3.měsíců, ve skutečnosti jej hledáme již 3.rok a vyzkoušely jsme už mnoho způsobu, včetně toho kdy jsme chtěly takového člověka si sami vychovat, ale pokud to v sobě někdo nemá od přírody, tak se to v něm probudit nedá.
Po třech letech tedy jsme ve stavu, kdy expanze se na 95% procent nepovedla, nový Grázl pro zakázky není a asi nikdy nebude, leda toho našeho naklonovat.

Zajímalo by mě jak to dělají jinde, pokud také dostanou zadaní takového úkolu...?

Autor: Filip Vondra | středa 17.10.2012 8:30 | karma článku: 10,10 | přečteno: 1070x
  • Další články autora

Filip Vondra

Rumplcimprcampr

5.3.2021 v 9:00 | Karma: 14,27

Filip Vondra

Loutkové divadlo

13.1.2021 v 21:15 | Karma: 11,82

Filip Vondra

My nekrademe, my tady soutěžíme

18.2.2018 v 9:10 | Karma: 16,23

Filip Vondra

Byl jednou jeden výbor SVJ

25.10.2017 v 9:09 | Karma: 31,23

Filip Vondra

Šedá voda

28.5.2017 v 8:18 | Karma: 14,56