Zázrak v Ústí nad Labem: Gejza Horváth nastupuje do zaměstnání!

Zázrak, srovnatelný snad jen se zjevením Panny Marie v Lourdech, se odehrál koncem ledna letošního roku v Ústí nad Labem. Místní občan, pan Gejza Horváth, totiž konečně našel volné pracovní místo!

A je to skutečně mimořádná událost, neboť se jedná vůbec o první zaměstnání, do kterého pan Horváth během svého života nastoupí. Nezáleží proto vůbec na tom kde, s kým a pro koho bude pan Horváth pracovat, nejdůležitější je to, že vůbec pracovat bude!

Historickému okamžiku, kdy pan Horváth předal pracovnici ústeckého úřadu práce svou novou pracovní smlouvu a poté byl vyřazen z evidence uchazečů o zaměstnání, přihlíželo prostřednictvím velkoplošné obrazovky, umístěné na ústeckém náměstí, kromě dvou tisícovek zvědavých a šokovaných ústečanů i padesát píšících novinářů a dvacet televizních štábů, celkem z patnácti evropských zemí...

Jak se jim dojatý pan Horváth ihned po opuštění budovy úřadu práce svěřil, největší obavy má z toho, zda vůbec bude umět pracovat a hlavně, zda vůbec pochopí smysl a podstatu práce. Dle jeho vyjádření je totiž vůbec prvním odvážlivcem z ústeckého rodu Horváthů, který kdy bude pracovat! Na námitky některých dobře informovaných zahraničních novinářů, že tomu tak není, že se v ústecké kronice objevují záznamy o jakémsi Jeronýmovi Horváthovi, který měl údajně vlastnit v období třicetileté války v Ústí nad Labem kovárnu, reagoval pan Gejza nesouhlasně a vysvětlil jim, že se sice jedná o jeho prapředka, ovšem údaj v kronice je nesprávný, neboť Jeroným Horváth se sice v prostorách kovárny velmi často vyskytoval, ovšem nikoliv jako její majitel či zaměstnanec, nýbrž jako, v celém kraji vyhlášený, zloděj železa a barevných kovů...

Na závěr svého setkání s novináři se pan Horváth nechal slyšet, že i když je nyní nesmírně šťastný z toho, že konečně našel zaměstnání a že k 1.únoru nastupuje do svého prvního pracovního poměru v životě, přesto je mu jedné věci nesmírně líto. Pan Horváth se totiž nemůže smířit s tím, že již k 28.únoru bude nucen svůj pracovní poměr ukončit.

1.března 2011 bude totiž panu Horváthovi přesně 62 let a odejde do důchodu...

Autor: Filip Fuchs | neděle 13.2.2011 14:28 | karma článku: 37,72 | přečteno: 4063x