Vyplatí se v roce 2011 nakoupit dolary? Rozhodně ano!

Pokud nevíte, co se svými volnými finančními prostředky a hledáte investiční příležitost, jak svoje úspory zhodnotit, potom vám jistě neuniklo, že se americký dolar, ve vztahu k české koruně, dostal v minulých dnech na nejnižší hodnoty za poslední dva roky...

Ano. Magická hranice 17 korun za jeden americký dolar byla skutečně prolomena. Za poslední dva roky nebyl dolar tak "lacino" k mání, jako právě nyní. Právě proto, dle mého soudu, přichází čas na to, začít dolary POSTUPNĚ nakupovat.

1.KDY NAKOUPIT?

Při odpovědi na tuto otázku budu vycházet ze své praktické zkušenosti z roku 2008, kdy dolar ve vztahu ke koruně dosáhl svých historických minim a dal se pořídit i lehce pod 15 Kč! V porovnání s rokem 2008 jsem však přesvědčen o tom, že se letos dolar pod 15 Kč nedostane.

Jako pomyslné dno, od kterého se dolar odrazí a opět se vrátí ke svému růstu, bych viděl rozmezí 16,00 až 15,50 Kč. Je možné, že se dolar během následujících měsíců dostane až k 15,00 Kč, rozhodně však neklesne pod hranici 14,90 Kč! O tom jsem na více než 100% přesvědčen.

Pokud tedy letos nakoupíte dolar v rozmezí 17 až 15 Kč, v žádném případě neproděláte.

2.KDY PRODAT?

Odpověď na tuto otázku je dle mých osobních zkušeností s dolarem z roku 2008 ještě jednodušší, než odpověď na otázku předchozí:

JEDNOZNAČNĚ PO PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH V USA V ROCE 2012!

Jsem totiž toho názoru, že se dolar, stejně jako v roce 2008, dostane na svá maxima právě v průběhu vrcholící volební kampaně v USA, respektive po jejím skončení. Dolar, dle mého názoru, v tuto dobu hravě překoná hranici 20 Kč, přičemž velmi reálné je i prolomení hranice 22 Kč. Na tyto hodnoty by se mohl dostat zhruba v prosinci 2012, respektive v lednu 2013.

Pokud tedy budete chtít na svém nákupu dolarů vydělat maximum, doporučoval bych vám jejich prodej v okamžiku, kdy bude prolomena hranice 22 Kč za dolar. Na vyšší hodnoty se dle mého soudu dolar nedostane.

3.KOLIK VYDĚLÁME?

Při odpovědi na tuto otázku budu vycházet ze své výše popsané analýzy. Jestliže v průběhu tohoto roku nakoupíme dolary za průměrnou cenu 16 Kč a prodáme je zhruba v prosinci příštího roku za 22 Kč, zhodnotíme naši investici (za cca rok a půl) o velice zajímavých 38%!

Domnívám se proto, že dolary, nakoupené za současné atraktivní ceny kolem 17 Kč (případně v budoucnu za ceny ještě nižší), by neměly chybět v portfoliu žádného drobného investora, který právě v tuto dobu hledá zajímavou investiční příležitost pro zhodnocení svých volných finančních prostředků.

Autor: Filip Fuchs | úterý 12.4.2011 22:10 | karma článku: 12,59 | přečteno: 2176x