Václav Moravec nebo "Hledá se táta a máma"?

Věru těžké rozhodování čeká mě a mou snoubenku dnes večer před televizní obrazovkou. Na jedné straně velmi lákavý slovní souboj mezi panem Paroubkem a panem Nečasem, pod dohledem pana Moravce. Na straně druhé neméně zajímavé souboje našich osamělých spoluobčanů, při jejich strastiplném hledání  životních partnerů...

Poté, co sympatický Jan z Hanušovic odložil svoje, dnes již legendární, oranžové tričko, jakoby ztratil šťávu. Sice mu ještě zbyly jeho šortky a elegantní sandály s nezbytnými ponožkami, ale oranžové tričko je holt oranžové tričko...

I proto budu dnes večer trvat na "Otázkách Václava Moravce". Opačného názoru bude však moje snoubenka. Po protrpěných osmdesáti minutách, strávených naším společným sledováním její zamilované "Ordinace v růžové zahradě", mi zřejmě nezbyde dostatek psychických sil na to, abych si svůj oblíbený pořad doslova "vydupal". Dá se předpokládat, že za použití hmatů a chvatů, za které by se nemuseli stydět ani pěstouni Rosnerovi, mě moje snoubenka nedá šanci, abych se k dálkovému ovladači vůbec dostal, natož abych přeladil na Čt1.

A tak budu nucen sledovat osudy čtyřicátníka Honzy, sportovce z Prahy a jeho neméně sympatického zrzavého synka. Jak na Honzu budou reagovat rodiče jeho možné nastávající, dvacetileté Nikčy, obzvláště když jeho případný tchán s tchýní jsou o deset let mladší než on? A je vůbec dvacetiletá Nikča připravena na výchovu čtrnáctiletého teenagera? Jak bude například mladý pubescent reagovat, když spatří svou dvacetiletou matku nahou v koupelně? Neohrozí tato zkušenost jeho, do té doby zdravý, duševní vývoj...?

A co nového se odehraje u sympatické maminky Evy Šlehoferové? Dá přednost vždy elegantnímu promelírovanému taxikáři z Prahy, nebo ji naopak okouzlí další nápadník - milovník psů, který vždy po příchodu domů pohotově oznamí své partnerce, že mu smrdí nohy...?

A potom je zde již zmiňovaný Jan z Hanušovic. Jak se vypořádá s odchodem své favoritky Martiny, starostlivé to  matky, která vždy večer zmizela neznámo kam a nebohému Janovi nechala na krku své dítě? Chopí se po jejím odchodu svojí šance akční Jarmila a dostane nerozhodného Jana tam kam chce? A co na to Janovy dvě náctileté dcery, které jsou na tom se svou samostatností a schopností formulovat vlastní názor, úplně stejně, jako pan Paroubek s pravidelnou ranní rozcvičkou...?

Tak toto vše se dnes večer dozvíme, vážení přátelé. Přeji vám tedy (a bohužel i sobě) krásné pokoukáníčko...

Autor: Filip Fuchs | čtvrtek 27.5.2010 16:58 | karma článku: 14,79 | přečteno: 1440x