To jste se zase vyznamenal, prezidente Klausi. Styďte se!

Václav Klaus se opět vydal na zahraniční návštěvu a opět je z toho mezinárodní skandál! Po dětinské krádeži protokolárního pera v Chile, udělal celé České republice další nepěknou reklamu, tentokrát v Austrálii.

Je smutné, že si právě Václav Klaus, tedy člověk tak mimořádně vzdělaný a inteligentní, neuvědomuje, jaký obrázek si na základě jeho zahraničních excesů vytvoří o České republice, potažmo o každém z nás, celý okolní svět. Nechce se mi věřit, že by pověstná paličatost, tvrdohlavost a umíněnost prezidenta Klause dosáhla takové míry, že by zcela zapomněl na to, že jako prezident ČR nereprezentuje pouze sebe, ale zejména celou naši republiku, tedy každého z nás.

Jakoby nestačilo, že po ostudě v Chile, začal nás, občany ČR, vnímat celý svět jako národ pokoutných zlodějíčků. Nyní se o nás bude navíc hovořit jako o namyšlených, arogantních paličácích, kteří mají problém s respektováním tak elementárního pravidla, jakým je povinnost projít bezpečnostním rámem při vstupu do budovy státní správy.

Dosáhla snad zahleděnost Václava Klause do sebe samotného takových rozměrů, že je pro něj uposlechnutí standardní a zcela obvyklé výzvy policisty, aby prošel bezpečnostním rámem, takový nepřekonatelný problém? Z jakého důvodu prezident Klaus prostě a jednoduše tuto výzvu neuposlechl a rámem neprošel? Proč se navíc poté zachoval doslova jako malé, rozmazlené, ješitné děcko, když celou (předem naplánovanou) akci v budově raději zrušil a uraženě odjel zpět do svého hotelu? To mu skutečně nedochází, že právě kvůli takovému chování je potom nejen on, ale zejména každý občan ČR, celému světu pouze pro smích?

Za sebe mohu říci, že se doslova děsím toho, co na své příští zahraniční cestě prezident Klaus opět vyvede. Čím a jak naši republiku, tím pádem nás všechny, před celým světem ztrapní, zesměšní a zostudí. Jediné, co mne alespoň trochu uklidňuje, je ta skutečnost, že mu již zanedlouho jeho prezidentský mandát vyprší. Nezbývá nám proto nic jiného, než doufat, že jeho nový nástupce bude mít všechno to, čeho se Václavu Klausovi v poslední době nedostává:

Zdravý rozum, pokoru a zejména schopnost reprezentovat všechny občany České republiky a nikoliv pouze vlastní nabubřelé ego...

Autor: Filip Fuchs | středa 27.7.2011 10:57 | karma článku: 24,95 | přečteno: 1432x